Cum vor autoritățile să elimine ”ofertele” cu false reduceri de prețuri

1 lună in urmă 1

Magazinele care oferă reduceri la produse vor fi obligate prin lege să afișeze și care a fost cel mai scăzut preț din ultimele 30 de zile, anterioare ofertei, conform unui proiect de modificare a legislației în domeniu, lansat în dezbatere publică de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Astfel, reducerea se raportează la cel mai mic preț din cele 30 de zile anterioare. În cazul bunurilor care se perimează rapid, cum ar fi alimentele, reducerea se raportează la cel mai mic preț din ultimele 10 zile anterioare ofertei.

De când s-ar putea aplica noile reglementări

În situația în care produsul a fost prezent pe piață mai puțin de 30 de zile, raportarea se face la cel mai mic preț practicat de comerciant de la data punerii pe piață a produsului.

De asemenea, dacă reducerea de preț este majorată treptat, în perioada ultimelor 30 de zile, raportarea se face la prețul fără reducere, înainte de prima aplicare a reducerii de preț.

Reglementarea propusă de ANPC ar trebui să intre în vigoare până la 28 noiembrie 2021 și ar urma să se aplice efectiv începând cu 22 mai 2022.

Consumatorii pot transmite observații și propuneri ANPC până în data de 2 aprilie 2021, la adresele de e-mail: [email protected] și [email protected]

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă