Cum vad sindicalistii din Educatie amanarea vaccinarii anti-COVID: "Este descurajant sa aflam despre acest decalaj"

1 lună in urmă 15

Anuntul autoritatilor din Romania cu privire la faptul ca vaccinarea anti COVID-19 va fi amanata cu 10 zile i-a luat prin surprindere pe sindicalistii din Educatie. Asta in contextul in care in etapa a II-a de vaccinare erau prinse, la personalul esential, si cadrele didactice si auxiliare din unitatile de invatamant.

"Este descurajant pentru noi sa aflam ca apare acest decalaj de 10 zile dar totul tine de cantitatea de vaccinuri care este expediata de producatori", a explicat pentru Ziare.com profesorul Marius Nistor, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret".

"E bine ca profesorii cu boli cronice nu sunt amanati"

Acesta sustine insa ca e un lucru bun ca nu vor exista niciun fel de amanari in cazul celor trecuti de 65 de ani si in cazul bolnavilor cronici, care vor avea acces la imunizarea anti COVID-19, conform programarilor, in acest interval de 10 zile.

"Este foarte bine ca s-a realizat aceasta prioritizare in sensul ca colegii nostri cu boli cronice si cei care au peste 65 de ani vor fi vaccinati si nu va exista nicio intarziere pentru ei", a completat Marius Nistor.

Inceperea scolii nu trebuie conditionata de vaccinare

Profesorul a spus ca inceperea scolii nu ar trebui sa fie influentata de amanarea sau desfasurarea campaniei de vaccinare anti COVID-19.

"Din punctul meu de vedere scoala trebuie sa inceapam, nu poti lega inceperea scolii de campania de vaccinare pentru ca imunizarea nu se produce dupa prima doza primita. Nu putem astepta cu inceperea scolii pana cand se imunizeaza toate persoanele", a mai spus sindicalistul, adaugand ca interesul profesorilor pentru vaccinare a crescut.

"Ne si asteptam la asta, era esential ca acea campanie sa demareze", a conchis Marius Nistor.

CITESTE SI:

Marius Nistor, Sindicatul Spiru Haret, despre reintoarcerea elevilor in banci: "Scoala nu poate fi amanata la nesfarsit" - INTERVIU

UPDATE VIDEO Valeriu Gheorghita: Avem peste 90% acoperire de persoane vaccinate in prima etapa. Peste 1.200 de doze au fost irosite


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă