Cum va încerca Boloni să transforme echipa națională

1 săptămână in urmă 11

  • La Liga: Real Madrid - Valencia, sâmbătă, 22:00, Digi Sport 1

  • La Liga: Granada - FC Barcelona, sâmbătă, 19:30, Digi Sport 1

Unul dintre jucătorii care au debutat în echipa națională sub comanda lui Boloni, Paul Codrea (40 de ani), a vorbit despre revenirea tehnicianului pe banca României. Codrea a avut un discurs asemănător cu cel al lui Marius Niculae (40 de ani), alt jucător care a debutat la echipa națională în primul mandat al lui Boloni.

Cum va încerca Boloni să transforme echipa națională: "Are altă mentalitate"

Fost mijlocaș la Genoa, Palermo sau Siena, Codrea spune că Ladislau Boloni este un antrenor strict, dar corect și foarte echilibrat. Codrea spune că Boloni impune un anumit respect în vestiar și în acest moment îl consideră cea mai bună opțiune pentru banca tehnică:

"Am debutat cu Boloni la echipa națională, îi mulțumesc că a avut încredere în minte. Ar fi o soluție foarte, foarte bună. Cred că este omul potrivit la momentul potrivit. El făcea acele trialuri cu jucătorii din Liga 3, cred că am fost la vreo trei-patru, se pot face și acum. De acolo am ajuns titulari în națională eu, Mirel Rădoi și Marius Niculae.

Mi-a plăcut simplitatea și rigurozitatea lui Boloni. Noi mergeam la hotel cu autocarul, el venea în alergare. Nu conta că ploua, că ningea, că era vânt, el alerga după autocar (râde). M-a impresionat, mi-au plăcut mult metodele lui. Era foarte strict, dar colabora bine cu jucătorii. Avea discuții individuale cu jucătorii, mai ales cu cei tineri, era un om deschis. Se vede că are altă mentalitate, este un om deschis, un om echilibrat.

Știi cum se traduce o croazieră de lux în impactul asupra mediului înconjurător? Află Ce nu știai despre croaziere, pe Digi Life, de la 21:55.

E bine pentru Boloni că a mers atunci la Sporting, așa l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo. Este un antrenor strict, corect și nu îți permiți cu el glume care nu-și au locul. A demonstrat că este un antrenor valoros. Nu mi se pare un tip conflictual, nu știu ce s-a întâmplat la ultimele echipe. Mi se pare un om super echilibrat, de mare calitate", a spus Paul Codrea, în cadrul emisiunii Liga Digisport.

Ladislau Boloni a fost selecționerul României în 2000

Ladislau Boloni și-a început cariera de antrenor în Franța, în 1994. Atunci, cel care agățase ghetele în cui de aproximativ doi ani a primit șansa de a antrena pe AS Nancy Lorraine.

La finalul sezonului 1999/2000, pleacă de la Nancy și este numit noul selecționer al naționalei României, unde îl înlocuiește pe Emerich Ienei. A preluat echipa înaintea debutului în preliminariile Cupei Mondiale din Coreea de Sud și Japonia 2002:

  • România bate Lituania (2-1, 1-0), Georgia (2-0) și Ungaria (2-0) și pierde partidele cu Italia (0-2, 0-3). Lasă naționala cu șanse doar la locul secund din grupă.
  • Pleacă cu două meciuri înainte de a se termina campania de calificare, înaintea partidelor cu Georgia și Ungaria, deoarece avea o ofertă financiară foarte bună de la Sporting Lisabona, în vara lui 2001.

Naționala României debutează în 2022 cu două meciuri amicale

Echipa națională de fotbal a României va juca două meciuri amicale în luna martie 2022, înaintea debutului în noua ediție a Ligii Națiunilor.

Unul dintre cele două meciuri a fost fixat pentru data de 29 martie 2022, în deplasare cu Israel, a anunțat FRF.

Adversarul și data pentru cea de-a doua partidă amicală nu au fost stabilite deocamdată.

Partidele oficiale ale României din 2022, din Liga Națiunilor, se vor disputa în lunile iunie și septembrie:

  • 4 iunie 2022: Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)
Etichete: romania , frf , paul codrea , ladislau boloni , selectioner romania , liga digisport , ladislau boloni selectioner

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă