Cum va fi vremea luni, 5 aprilie. Avertizarea meteo de vreme severă se prelungește

1 lună in urmă 29

De marți, se încălzește aproape peste tot. Pe continent, cerul va fi înnorat și local vor fi precipitații în estul și în sud-estul Europei, dar și în extremitatea sudică, nordică și de nord-vest. Precipitațiilor vor fi sub formă de ploaie și izolat lapoviță, în zonele joase de relief, și mai ales ninsori în cele înalte. În restul continentului, vremea va fi mai frumoasă. La noi, sunt anunțat ploi zilele următoare, îndeosebi în sud-estul țării. În zona deluroasă a Moldovei și în estul Transilvaniei, precipitațiile vin sub formă de lapoviță sau ninsoare. La munte, la peste 1.500 de metri, o să ningă, iar la altitudini mai joase precipitațiile vor fi mixte. Detalii despre cum va fi vremea luni, 5 aprilie.

Informații meteo despre ziua de luni, 5 aprilie. Avertizarea de vreme severă se prelungește

Luni va fi tot rece pentru luna aprilie. Dimineața va ploua slab, apoi se va însenina. Temperatura maximă ajunge pe la 13 grade Celsius. Marți, 6 aprilie, se încălzește semnificativ. Temperatura maximă ajunge la 18 grade Celsius.

La munte se anunță ninsori în masivele nordice și pe arii extinse în rest. Vântul va avea unele intensificări, îndeosebi la altitudini mari în Carpații Meridionali și Orientali, unde ninsoarea va fi viscolită, iar zăpada spulberată.

În general, săptămâna o începem cu atmosferă însorită, dar cu temperaturi mult mai mici decât ar fi normal. Temporar, norii se vor aduna prin centrul, nordul și estul țării și va ploua slab pe arii restrânse. În masivele nordice și sudice o să ningă slab. Maximele pornesc de la 7 grade Celsius și nu trec de 15.

Vremea se încălzește de marți, 6 aprilie

Ziua de marți dă startul adevăratei primăveri. Urmează să se încălzească în multe regiuni din țară și se anunță o zi frumoasă. În schimb, în vestul și nord-vestul țării, temperaturile rămân scăzute și mai vin câteva ploi. Spre seară, acestea se transformă în lapoviță și posibil ninsoare. Ele vor cuprinde nordul și centrul teritoriului. Maximele se vor încadra între 5 grade Celsius în Banat și Crișana și 19 grade în sudul Munteniei.

Informație meteorologică ANM: Cod galben 

Este în vigoare un Cod galben de ninsori și viscol, care va afecta în special zona Carpaților Meridionali și a Carpaților Orientali. Acesta este valabil între datele de 3 aprilie, ora 18:00, și 5 aprilie, ora 10.

„În intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și Orientali,la altitudini în general de peste 1500 m va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 metri”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

The post Cum va fi vremea luni, 5 aprilie. Avertizarea meteo de vreme severă se prelungește appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă