Cum va fi vremea de Paste si de 1 Mai. Temperaturi scazute si mai multe ploi decat de obicei

1 lună in urmă 18

Vremea se incalzeste si va fi apropiata de normalul lunii aprilie, cu exceptia ultimelor zile ale lunii si a primelor zile din mai. Meteorologii estimeaza ca in saptamana cu minivacanta de Paste si de 1 Mai va ploua mai mult.

In saptamana 12 - 19 aprilie, temperaturile vor fi in general apropiate de cele specifice pentru aceasta perioada, in toate regiunile, dar cu posibilitatea unei abateri termice usor pozitive, local in nord-est. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, in cea mai mare parte a tarii, dar cu posibilitatea unui deficit local in zonele montane.

Pentru saptamana 19 - 26 aprilie, meteorologii estimeaza ca temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei. Cantitatile de precipitatii vor fi in general excedentare in jumatatea vestica a tarii, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

Cum va fi vremea la final de luna

In saptamana 26 aprilie - 3 mai, temperaturile medii se vor situa in general in jurul celor normale pentru aceasta saptamana, local posibil usor mai coborate. Regimul pluviometric va fi in general excedentar in regiunile extracarpatice si local in cele centrale si la munte, dar mai ales in cele nord-estice, iar in rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

In saptamana 3 - 10 mai, mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor putea fi apropiate de cele normale pentru acest interval, in cea mai mare parte a tarii, dar local cu o tendinta deficitara.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă