Cum tratezi infectiile in mod natural?

1 lună in urmă 1

O infectie apare atunci cand un alt organism (virusi, bacterii, ciuperci, paraziti) intra in corpul tau si provoaca boli.

Sistemul imunitar este o bariera eficienta impotriva agentilor infectiosi. Dar, agentii patogeni pot coplesi uneori capacitatea sistemului imunitar. In acest stadiu, o infectie devine daunatoare pentru organism.

Ce tipuri de infectii exista?

Severitatea unei infectii depinde de tipul de agent patogen care intra in organism, dar si de starea de sanatate a persoanei afectate. In prezent, exista 7 categorii principale de infectii:

Infectii bacterieneInfectii osoaseInfectii fungiceInfectii articulareInfectii tropicaleInfectii parazitareInfectii virale

Cum poti trata infectiile?

Cele mai multe infectii sunt tratate cu ajutorul antibioticelor. Aceste medicamente vizeaza procese specifice si pot fie sa omoare patogenii, fie sa impiedice multiplicarea lor. Sunt prescrise doar de medic tinand cont de tipul de bacterii care provoaca infectia (unele bacterii pot fi susceptibile la un antibiotic specific, dar altele nu).

Totodata, exista si metode naturale pentru tratarea acestor afectiuni ale organismului:

Miere de manuka - Mierea de Manuka este un tip de miere originara din Noua Zeelanda. Are proprietati antibacteriene, antivirale si antiinflamatorii care pot ajuta la tratarea numeroaselor afectiuni, inclusiv sindromul intestinului iritabil, ulcerele gastrice, bolile parodontale si infectiile respiratorii superioare.Usturoi - recunoscut pentru puterile sale preventive si curative, usturoiul poate fi un tratament eficient pentru multe forme de bacterii (salmonella, e.coli, tuberculoza, etc).Ulei de oregano - e unul dintre cele mai puternice uleiuri esentiale antibacteriene, deoarece contine carvacrol si timol (2 compusi antibacterieni si antifungici). De fapt, cercetarile arata ca uleiul de oregano este eficient impotriva multor tulpini clinice de bacterii (E.coli, Bacil piocianic).Ceapa - adaugat adesea in supe, tocanite si cartofi prajiti, acest aliment contine flavonoide puternice cu efecte antibiotice si compusi terapeutici ai sulfului numiti sulfoxizi de cistenina.Eucalipt - cand este asezat pe piele, eucaliptul are multe proprietati antiseptice. Este utilizat in mod obisnuit in ceaiuri si inhalat pentru a combate tusea. De asemenea, este utila in combaterea ciupercilor.

Concluzii

Utilizarea excesiva a antibioticelor clasice provoaca o multime de efecte secundare care sunt usor ignorate de foarte multe persoane. Totusi, daca sunt utilizate in mod corect, antibioticele naturale pot fi mai eficiente decat alternativele clasice, fara sa afecteze organismul.

Cu toate acestea, trebuie sa ai grija la posibilitatea ca remediile naturale sa reactioneze la contactul cu medicamentele pe care obisnuiesti sa le iei. Documenteaza-te riguros si cere parerea unui specialist.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă