Cum te poate distruge astenia de toamnă. Mihai Voropchievici şi Lidia Fecioru trag un semnal de alarmă

4 zile in urmă 20

Astenia este un termen medical care face referire la simptomele de pierdere a energiei, fie cu totul, fie în particular doar în cazul anumitor elemente, mușchi, oase etc.

Cuvântul grecesc “asthenia” denotă senzația de slăbiciune fizică, dar și senzația de oboseală, când persoana afectată crede că este necesar un efort crescut pentru a duce la bun sfârșit o activitate.

Astenia poate fi limitată doar la anumite organe sau sisteme de organe, și prezintă simptome de lipsă energetică localizată sau periferică, care încetinește sau stopează nivelul de activitate al persoanei afectate.

Fenomenul de astenie poate fi resimțit încă din primele luni de toamnă și poate dura câteva luni, chiarși iarna, dar simptomele apar și dispar de la persoană la persoană.

Nu există un diagnostic clar pentru senzația de astenie, dar există simptome care dau indicii despre aceasta, lipsă de somn, letargie, depresie și apatie.

Mihai Voropchievici și Lidia Fecioru au explicat, la Adevăruri ascunse, ce trebuie să facem ca să fim mai puțin sau chiar deloc afectați de astenia de toamnă.

Trebuie, în primul rând, să ne aducem puţină bucurie în viaţa. Dacă om nu râde sau nu ştie să zâmbească şi pe ploaie şi pe zăpadă, nu ştie să trăiască. 

Uită de astenie aşa. Când ai mintea ocupată, uiţi. Ai altceva la care să te gândeşti. Aici vorbim de factorii interni. 

Sunt zile şi zile, în care poate nu te simţi bine. E important să găseşti o activitate. Să te uiţi la un serial, să-ţi faci cafeaua. E la fel de important să fii tu cu tine. 

Oamenii se pot destabiliza foarte uşor. Te poţi destabiliza şi atunci când vrei să găseşti un apel pe telefon sau un mesaj dimineaţa de la cineva. 

Să nu alergăm după tramvai, oamenii sau situaţii. Mereu vor veni alţii şi alţii. E important să ne găsim o motivaţie. Să spunem ceea ce vrem. Când suntem întristaţi să facem ceva spontan.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă