Cum te califici pentru creditul ipotecar în 2021. Care sunt criteriile pe care le urmărește orice bancă

1 lună in urmă 15

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 08:30

21 citiri

Cum te califici pentru creditul ipotecar în 2021. Care sunt criteriile pe care le urmărește orice bancă

Locuiești de ani de zile în chirie și a venit vremea să schimbi puțin abordarea. Pandemie, familie, îți doreşti un trai mai bun. Pe lângă faptul că a devenit foarte costisitor să stai în chirie, parcă mai bine te orientezi către o locuință a ta, din timp, având în vedere că ai un job stabil, cu carte de muncă.

Ziare.com îți explică în cadrul rubricii Banii tăi cum să te califici pentru creditul ipotecar.

Este bine să știi că la credite ipotecare pot apela atât persoanele fizice care doresc să își achiziționeze o noua casă, cât și persoanele juridice iar ca să fii eligibil pentru împrumut înseamnă să îndeplinești condițiile instituțiilor financiare pentru acordarea sumei de care ai nevoie pentru locuință.

Foarte important de semnalat este importanţa pregătirii dosarului de credit, astfel încât să fii sigur că bifezi cu succes toate criteriile. Motiv pentru care, lucrând cu un broker de credite, poți plusa pe condițiile tale pentru un credit ipotecar avantajos și astfel vei primi ofertele bancare care respectă condițiile dorite de tine.

Creditul ipotecar se acordă persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 de ani și 65-70 ani (vârsta finalizării creditului). Cât despre venitul minim, toate băncile solicită o valoare minimă a venitului lunar al solicitantului sau al familiei.

Suma pe care o poți primi depinde de mai multe criterii, printre care: venitul, tipul venitului, alte datorii și clasa de risc în care te încadrezi.

Este indicat de reținut și că toate tipurile de venituri fiscalizate sunt eligibile pentru acordarea unui credit ipotecar, însă condițiile de acordare diferă de la o bancă la alta.

Toate instituțiile financiare solicită un avans minim obligatoriu iar acesta este de 15% din valoarea locuinței, putând fi ceva mai mare, în unele cazuri.

CEC Bank te învață să fii responsabil cu banii tăi.

Citeste si:

De ce să ții cont când îți ridici o casă la munte. Un teren în pantă este mai ieftin cu până la 25%

Să locuiești într-o casă la munte sau undeva între dealuri și să te bucuri în fiecare zi de peisaje mirifice ar fi, cu adevărat, un vis împlinit. Pentru asta trebuie să îți faci cu...

 ”Atacaţi-mă, dar lăsaţi familia în pace”

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, acuzat că şi-a cumpărat o casă de 330.000 de euro, nebranşată la sistemul centralizat, în condiţiile în care Colterm va sista furnizarea...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

a1.ro

ObservatorNews.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă