Cum spune ministrul Educației că vor fi plătiți profesorii în perioada vacanței/școlii online dintre cele două sărbători de Paște, plus solicitarea sindicatelor privind concediul cadrelor didactice

2 săptămâni in urmă 2

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/02/146130496_3534055286716368_4735726005579506184_o.jpg
Profesorii vor fi plătiți, în continuare, cu salariul integral, dacă sunt titulari, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-un răspuns dat la întrebarea unui jurnalist la briefingul de la finalul ședinței de Guvern de joi.

Reporter: „Mai mulți profesori ne-au semnalat astăzi, după ce dvs aţi anunțat această punte de două săptămâni online pentru clasele din anii terminali… aceștia nu știu cum vor fi plătiți, că, de exemplu, unii au doar două ore în aceste două săptămâni de online. Aceștia îşi vor primi banii complet sau mai puțin? Adică nu ştiu exact câți bani vor primi la sfârșitul lunii…”

Sorin Cîmpeanu: „Deci salariile… dacă e vorba de personal titular, vor primi salariul întreg. Dacă este vorba de cadre didactice care predau la clasele terminale și până acum știa toată lumea că e o vacanță între 2 și 11 aprilie, între 30 aprilie și 9 Mai”.

Pe de altă parte, într-o informare trimisă de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ către profesorii pe care-i reprezintă, apare informația că la ședinta Comitetului pentur Dialog Social de joi a fost solicitatp o soluție pentru profesorii care nu au ore la clasele terminale și pentru cei de la școlile profesionale și liceele tehnologice.

„Am atras atenția asupra faptului că trebuie să se reglementeze și numărul de ore anual pentru cadrele didactice din învățământul tehnologic și profesional, a vânduse în vedere că semestrul al doilea se micșorează cu o săptămână, reprezentanții Ministerului Educației angajându-se e că se va reglementa acest lucru. De asemenea, s-a solicitat să se găsească o soluție ca personalul didactic de predare care nu are ore la clasele terminale să rămână în activitate în cele două săptămâni suplimentare de vacanță, pentru că altfel vor fi nevoită să vină în activitate în luna august, epuizând use numărul de zile de concediu pentru acest an școlar”, potrivit informarii FSLI.

Foto: © Liquoricelegs | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Articolul Cum spune ministrul Educației că vor fi plătiți profesorii în perioada vacanței/școlii online dintre cele două sărbători de Paște, plus solicitarea sindicatelor privind concediul cadrelor didactice apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă