Cum și-a schimbat radical Florin Cîțu părerea despre integritate în doar jumătate de an: În februarie enunța principiul ”fără penali în funcții publice”, astăzi primește în echipă un urmărit penal

2 luni in urmă 19

Premierul Florin Cîțu i-a urat bun venit joi în echipa sa de campanie lui Eugen Pîrvulescu, șeful PNL urmărit penal de DNA pentru corupție. Cu doar jumătate de an în urmă, Cîțu clama că printre principiile sale de bază se numără și absența penalilor în funcții publice.

Șeful PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, a anunțat joi pe Facebook că îl susține pe Florin Cîțu pentru președinția partidului. Anunțul vine la două săptămâni după ce DNA i-a deschis dosar penal. Imediat, premierul Cîțu i-a răspuns pe Facebook cu mesajul ”Bine ai venit in #EchipaCastigatoare, Eugen!”. Șeful PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, e acuzat de DNA că a trucat concursul de la Serviciul județean de Ambulanță, potrivit unui comunicat al DNA. Procurorii au început în 22 iulie, cu două săptămâni în urmă, urmărirea penală și l-au pus pe Pîrvulescu sub control judiciar pentru 60 de zile.

În 3 februarie, confruntat cu dosarul de corupție de la Apele Române, Florin Cîțu scria pe Facebook că ”În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență. Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public:
– fară penali în funcții publice;
– profesioniști;
– fară nepotisme;
– fară conflict de interese”.

În 18 februarie, premierul Florin Cîțu întărea acest mesaj și declara că nu va accepta pentru funcțiile de prefecți și secretari de stat, indiferent ce vor propune partidele, decât oameni fără probleme penale, fără conflicte de interese și profesioniști.

”Partidele propun și prefecți, și secretari de stat și subsecretari de stat, dar toți trebuie evaluați. Trei principii de la acre nu abdic: fără penali în funcții publice, fără conflicte de interese și profesioniști. Și pe fiecare funcție, mă uit la fiecare persoană la aceste criterii. Să presupunem că-mi scapă cineva și l-am numit și aflăm informația după acee. Imediat îl voi retrage. Nu ne jucăm cu așa ceva în acest mandat”, declara la acel moment Cîțu la Digi 24.

Și cu ocazia moțiunii de cenzură Cîțu a vorbit despre faptul că nu face compromisuri, spre deosebire de PSD: „Românii au înțeles: social-democrații văd în mine cel mai mare inamic al lor, sunt singurul care s-a opus sistematic și vehement oricărei colaborări cu PSD. Niciodată nu voi face compromisuri, mai ales când vine vorba de PSD”.

(sursa foto: Inquam Photos/ Florin Cîțu )

Citește și:

Cîțu: Decizia este la premier pentru ceea ce se întâmplă în guvern. Partidele propun prefecți, subprefecți și secretari de stat, dar sunt trei principii de la care nu abdic: fără penali în funcții publice, fără conflicte de interese și profesioniști

Primul urmărit penal pe lista susținătorilor lui Florin Cîțu. Șeful PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, anunță că îl susține pe premier la două săptămâni după ce DNA i-a deschis dosar / Cîțu: ”Bine ai venit”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă