Cum se scuză Facebook după o gafă de proporţii. Un algoritm a confundat oamenii de culoare cu nişte "maimuţe"

1 lună in urmă 33

De Ovidiu Cojocaru.
Publicat: 04.09.2021, 16:40.
Actualizat: 04.09.2021, 17:01

Gigantul reţelelor de socializare a declarat că incidentul prin care un algoritm a identificat oamenii de culoare ca fiind nişte "maimuţe" a fost în mod clar o eroare inacceptabilă. Compania a suspendat întreg procesul de transmitere a mesajelor de recomandare pentru videoclipurile postate pe platformă.

Gafă de proporţii după o eroare a unui algoritm Facbook

Gafă de proporţii după o eroare a unui algoritm Facbook

Profimedia

Facebook şi-a cerut scuze după ce un algoritm a generat un mesaj care i-a întrebat pe utilizatori dacă ar dori să "vadă în continuare videoclipuri despre maimuţe", pentru un videoclip în care apăreau mai mulţi bărbaţi de culoare, transmite Sky News.

Videoclipul fusese postat pe platformă de către Daily Mail, pe 27 iunie şi conţinea mai multe imagini în care apăreau bărbaţi de culoare în altercaţii cu civili albişi ofiţeri de poliţie. Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că mesajul a fost "în mod clar o eroare inacceptabilă". El a adăugat că reţeaua de socializare investigheză cauza şi a dezactivat între timp întreaga funcţie de recomandare a videoclipurilor. "Deşi au fost duse îmbunătătţiri ştim că lucrurile nu funcţionează perfect şi avem mai multe progrese de făcut în continuare. Ne cerem scuze oricui ar fi putut vedea aceste recomandări jignitoare", a adăugat purtătorul de cuvânt al Facebook.

Gafă de proporţii a gigantului Facebook

Anul trecut şi Twitter a lansat o investigaţie, după ce utilizatorii au susţinut că algoritmul său de identificare a feţelor favoriza persoanele albe. În timpul verii, Facebook, Twitter şi Instagram au fost toate criticate, după ce trei fotbalişti din Anglia, Marcus Rshford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka au fost vizaţi de postări rasiste, ca urmare a ratării loviturilor de departajare din finala Euro 2020.

Între timp, sute de angajaţi Facebook au organizat, de asemenea, o ieşire virtuală anul trecut pentru a protesta faţă de măsurile pe care compania nu dorea să le impună după ce fostul preşedinte american, Donald Trump a făcut mai multe referiri la uciderea lui George Floyd în Minneapolis.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

 „Dintr-o dată privea în gol”

1

Un bărbat dărâmat de durere a povestit trauma prin care a trecut văzându-şi soţia, mamă a trei copii şi însărcinată cu cel de-al patrulea, pierind sub ochii lui. A crezut până în ultimul moment că totul va fi bine, dar adevărul s-a dovedit a fi necruţător.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă