Cum se pregătesc de Paşte românii din Spania: „De 15 ani, am făcut Paștele o dată în România, de când am plecat din țară. Nu te lasă de la muncă, nu pleci când vrei”

2 săptămâni in urmă 21

Cum se pregătesc de Paşte românii din Spania. Din fericire, în Spania există mai multe magazine cu specific românesc, care comercializează preparate tradiţionale. Brânzeturile și mezelurile noastre sunt diferite de cele spaniole și se găsesc doar în magazinele românești, scrie stiridiaspora.ro

Mulți români din Spania nu au reuşit să ajungă niciodată în ţară de sărbători de când lucrează acolo.

Cel mai mult mi-e dor de casă! Aici ești cu familia ta în casa în care ești, dar nu cu restul familiei, cu frați cu surori„, povestește un conațional într-un reportaj difuzat de Ştirile TVR.

Citeste si Patriarhul Daniel, mesaj special pentru românii din Diaspora

De 10 ani sau 15 ani am făcut Paștele o dată în România, de când am plecat din țară, și Crăciunul niciodată. Nu sunt posibilități întotdeauna. Nu te lasă de la muncă, nu pleci când vrei„, dezvăluie alt român.

Cum se pregătesc de Paşte românii din Spania. Peste 500 de clienţi zilnic în magazinele cu specific românesc

În unul dintre cele mai mari supermarketuri românești din Spania, deschis de curând lângă Valencia, intră în perioada aceasta câte 500 de clienți zilnic.

De sărbători, românilor din Spania cel mai mult le lipsește atmosfera meselor în familie, astfel încât anul acesta, dacă nu îi pot avea pe cei dragi aproape, încearcă măcar să își amintească gustul produselor tradiționale românești„, spune Oana Dobrescu, corespondent TVR.

Citeste si Ministrul de Interne, mesaj pentru românii din Diaspora care vin în ţară de Paşte

Românii din Spania se vor așeza mai devreme anul acesta la masa de Paști, pentru că lumina Învierii se va da în timpul zilei, din cauza restricțiilor de circulație pe timp de noapte.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă