Cum se califică Ovidiu Ionescu și Rareș Șipoș la Olimpiada de la Tokyo 2021 în proba de simplu

3 săptămâni in urmă 15

Turneul european de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de simplu, are loc în Guimaraes, Portugalia, între 21-25 aprilie. România participă cu doi sportivi, Ovidiu Ionescu și Rareș Șipoș.

Concursul masculin constă în opt grupe. În funcție de ranking, primii patru sportivi cotați participă direct pe tabloul principal.

Primii doi sportivi clasați la finalul grupelor obțin accesul pe tabloul principal, alături de primii patru sportivi cotați pe baza ranking-ului.

Tenis de masă: Cum se califică Ovidiu Ionescu și Rareș Șipoș la Olimpiada de la Tokyo 2021 în proba de simplu

Finaliștii tabloului se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar finala nu se mai dispută.

Cei 18 jucători rămași pătrund în al doilea tablou principal, finaliștii se califică la Tokyo, iar finala nu se mai joacă. Câștigătorul meciului dintre semifinaliștii învinși pe al doilea tablou principal se califică, de asemenea, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Name this #Tokyo2020 Stadium. 🏟️🇯🇵

Hint: It was used as a venue for water polo and gymnastics at Tokyo 1964 and will be used for table tennis at the upcoming edition. 🏓🤩#Tokyo2020 #UnitedByEmotion pic.twitter.com/Y9PcZGXhXn

— #Tokyo2020 for India (@Tokyo2020hi) April 14, 2021

Ultima metodă de calificare la JO de la Tokyo este clasamentul mondial, după turneul preolimpic mondial și european.

Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs, campioni naționali. Urmează Tokyo

Federația Română de Tenis de Masă are calificată la Jocurile Olimpice echipa feminină de tenis de masă, condusă de antrenorul Viorel Filimon și două sportive din două posibile în proba de simplu: Bernadette Szocs și Elizabeta Samara.

Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs au reușit la finalul lui ianuarie să obțină titlurile de campioni naţionali de tenis de masă la simplu în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău.

Cei doi au cucerit şi titlul naţional la dublu mixt, iar Ovidiu Ionescu şi-a trecut în palmares şi titlul la dublu masculin.

The post Cum se califică Ovidiu Ionescu și Rareș Șipoș la Olimpiada de la Tokyo 2021 în proba de simplu appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă