Cum se apără Pițian după ce Romario Pires l-a acuzat că l-a numit "maimuțoi": "I-am spus un singur lucru"

3 săptămâni in urmă 16

  • Liga 1: CFR Cluj - Academica Clinceni, duminică, 18:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FCSB - FC Botoșani, duminică, 21:00, Digi Sport 1

Într-o intervenție la Digi Sport Special, Andrei Pițian a oferit o altă versiune a incidentului de la Buzău, de la meciul Chindia - Hermannstadt 2-0, spunând că nu l-a insultat în niciun moment pe Romario Pires: "Mi se pare normal să am dreptul la replică. La finalul meciului i-am spus un singur lucru lui Romario, când am coborât pe gazon să-mi felicit colegii: <<Nu te mai bați cu pumnii în piept? Nu ne mai provoci?>>.

Cum se apără Pițian după ce Romario Pires l-a acuzat că l-a numit "maimuțoi"

În tur, când ne-au bătut, ne-a provocat cu foarte multe gesturi. N-am pronunțat acele cuvinte care se vehiculează. Nu am făcut niciun gest pe timpul meciului. Știu că subiectul rasismului este unul sensibil, am prieteni de culoare și cine mă cunoaște știe că nu accept astfel de lucruri. În momentul în care am trecut pe lângă Romario i-am spus: <<Nu te mai bați cu pumnii în piept?>>. Atât! Nu am făcut niciun gest, nu m-am bătut cu pumnii în piept. Nu am intrat în conflict cu el pe teren.

Incidentul nu ne face bine, dar nu i-am zis <<maimuțoiule>> în niciun moment, este exclus. Am fost pe stadion pentru că antrenorul m-a inclus în lotul lărgit, făcusem deja deplasarea la Buzău și n-am putut să joc. În tur au fost niște discuții contradictorii, el ne-a provocat, iar astăzi începuse cu aceleași gesturi.

El, în meciul tur, ne provoca cu diverse gesturi. Știu că subiectul rasismului este unul sensibil, dar e cale lungă între ce s-a scris și ce s-a întâmplat. El a început să mă înjure, n-am ripostat și mi-am continuat drumul spre vestiare. După el a luat cartonaș roșu. Nu cred că a fost niciun scandal de rasism", a spus Andrei Pițian, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

VIDEO Discursul lui Andrei Pițian

Romario Pires a oferit o scurtă declarație pentru Digi Sport și nu înțelege de ce Andrei Pițian l-a insultat în acest fel: "Sunt de atâția ani în România, poate am mai auzit cuvântul <<negru>>, dar pe acesta eu nu-l consider rasist.

Însă să se ajungă să mă facă cineva <<maimuțoi>> este deja prea mult. Pentru ce!? M-am săturat să fiu arătat cu degetul",  a spus Romario Pires, pentru Digi Sport.

VIDEO Scandal pe gazon după Chindia - Hermannstadt

Etichete: digi sport special , rasism , andrei pitian , romario pires , live video chindia hermannstadt
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă