Cum se antrenează viitorii polițiști ai României: cântă în strană în loc să tragă în poligon. ”Unii au și masterat în teologie” VIDEO

1 lună in urmă 103

Imagini surprinzătoare cu un grup de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina, în timp ce cântă la liturghie în Biserica Sf. Treime din oraș, au fost postate pe Facebook chiar de către comandantul unității, comisarul șef Vasile Tache.

Cei opt elevi sunt îmbrăcați în uniforma de poliție, însă interpretarea lor este evident una profesionistă, care nu se deprinde doar mergând la liturghie ca orice alt enoriaș.

Șeful Școlii de Poliție din Câmpina a dezlegat secretul ciudatelor imagini, cu polițiști la strană, în loc să fie surprinși în poligonul de trageri, cum ar fi fost firesc, având în vedere viitoarea lor carieră.

Comisarul șef Vasile Tache a precizat că în ultimii ani școala de poliție este preferată de absolvenți ai Facultății de Teologie sau ai seminariilor teologice din țară, care realizează în ultimii ai de studii că au făcut o alegere greșită la finalul liceului.

Comandantul unității a precizat că doar în această serie dintre cei 1.300 de candidați admiși în primăvara anului 2021, 9 sunt absolvenți de studii teologice, obișnuiți cu viața de cămin plină de restricții.

”Ei sunt obișnuiți. Ei, dacă au făcut seminarul, au cam făcut armata și știu ce înseamnă. Sunt niște copii minunați. Eu mă zbat să-i păstrez în școală la departamentul nostru de comunicare. Eu acolo i-aș folosi pentru că sunt pregătiți. În această serie sunt 9 absolvenți de teologie, iar cinci dintre ei sunt și cu facultate, iar doi și cu masterat în teologie sau în sociologie”, a precizat comandantul Școlii de Poliție.

Despre talentul de ”cântăreți la strană” al celor nouă viitori polițiști s-a dus zvonul în tot orașul astfel că, susțin surse din cadrul școlii, preoții se bat pentru a-i avea în biserică la slujba de duminică.

Cum se antrenează viitorii polițiști din Franța

Comisarul șef Vasile Tache a precizat că în ciuda faptului că cei nouă sunt absolvenți de Teologie, urmează aceeași pregătire practică și teoretică la fel ca toți ceilalți elevi. Aceștia vor finaliza cursurile de agenți de poliție în data de 25 martie 2022, dată la care vor fi automat polițiști și vor fi detașați în posturile alese în funcție de media de absolvire.

”Vă rog să mă credeți că ei sunt foarte activi, mult mai activi decât ceilalți. Chiar și cu pistolul trag mai bine. Sunt genul acela de copii care întotdeauna termină cu media peste 9”, a explicat Vasile Tache.

Totuși imaginile cu polițiștii care cântă la liturghie îmbrăcați în uniforma de poliție au fost retrase de comandantul școlii de pe pagina de Facebook.

Citeste si:

Cum se va desfăşura vaccinarea în şcoli odată cu începerea anului şcolar

"Vinul de Împărtășanie e de vină" Explicația hilară dată de un preot prins băut la volan

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă