Cum salvezi mâncarea arsă, de fapt. Trucurile secrete care vor schimba total gustul stricat

3 săptămâni in urmă 9

Se știe că putem reinventa mâncarea. De pildă, din cozonacul rămas de Paște putem face felurite alte deserturi, iar din mezelurile de la aperitiv alte mâncăruri care să ne umple masa. Dar ce facem dacă printre ele se strecoară și unele alimente care s-au ars? Există trucuri pentru a le salva!

Trucuri pentru a salva mâncarea arsă

Dacă ai ars sosul roșu, atunci salvează-l cu puțin zahăr. Toarnă sosul bun într-o cratiță neatinsă de arsură, adaugă o jumătate de linguriță de zahăr și continuă să îl fierbi la foc mic. Dacă nu mai miroase deloc a ars și ești satisfăcut de gust, adaugă celelalte condimente, mai lasă sosul să fiarbă câteva minute și îl poți folosi pentru mâncarea dorită.

În cazul unei tocănițe care s-a ars, ca în cazul de mai sus, este nevoie să schimbi imediat vasul în care ai pregătit-o. Pune mâncarea într-un bol curat, adaugă puțină apă și ulei, pentru a avea suficientă umiditate pentru a fierbe, iar după două minute pune deasupra un colț de pâine. Așază capacul și lasă pâinea să se imbibe de aroma de arsură. După 2-3 minute, scoate pâinea și gustă mâncarea. Dacă pâinea a eliminat mirosul neplăcut de mâncare arsă, adaugă condimentele dorite și ai grijă să lași flacăra aragazului la minimum.

Dacă pregătești o garnitură de legume, iar aceasta s-a ars pe fundul cratiței, schimbă vasul, mai adaugă puțină apă și ulei peste legumele încă bune și pune un cartof crud înăuntru. Pulpa lui, bogată în amidon, va absorbi mirosul de arsură din legume și astfel vei salva cina.

Consumul de alimente arse trebuie limitat

S-a vorbit de multe ori despre legătura dintre mâncarea arsă și cancerul. Aceasta este datorată în special faptului că gătitul la temperturi înalte duce la formarea unor substanțe care, odată ingerate, trec spre corpul nostru și formează celule canceroase. În prezent, nu există niciun studiu care să concluzioneze că alimentele arse cauzează cancer.

Cert este că mâncărurile negre, cu un gust alterat, pot crește riscul de a suferi de această afecțiune, în special cancerul de stomac, de colon, pancreas, printre altele. Din acest motiv, mai mult specialiști în medicină și consilieri de sănătate din Uniunea Europeană au recomandat oamenilor să limiteze consumul de alimente arse.

The post Cum salvezi mâncarea arsă, de fapt. Trucurile secrete care vor schimba total gustul stricat appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă