„Cum să plăteşti pentru ceva ce nu îţi aparţine?”. Sorin Cârțu, categoric în privința implementării VAR-ului

1 lună in urmă 2

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, susține că își dorește implementarea VAR-ului în Liga 1, însă nu este de acord ca pregătirea arbitrilor să fie plătită de cluburi.

În ultima perioadă, între FRF și LPF a pornit un adevărat „război” cu privire la aducerea VAR-ului în Liga 1, cele două foruri acuzându-se reciproc de interese ascunse.

Joi, la sediul LPF, a avut loc Adunare Generală cu majoritatea conducătorilor cluburilor din Liga 1, în cadrul căreia s-a discutat despre introducerea VAR-ului în fotbalul românesc, însă părțile nu au ajuns la un numitor comun.

Sorin Cârțu, categoric în privința implementării VAR-ului

Oficialul Universității Craiova nu este de acord ca pregătirea arbitrilor să fie suportată de cluburi, din punct de vedere financiar. Ba mai mult, acesta susține că o astfel de practică ar fi ilegală.

„Nu ai cum să plăteşti tu pentru trainingul arbitrilor. Cum să plăteşti pentru ceva ce nu îţi aparţine? Te ceartă ANAF-ul. Vine ANAF-ul şi te arde, pentru că distrugi nişte bani din bugetul tău, cu altă destinaţie. Cum o explici? Directivele FIFA pentru VAR spun clar că iniţiatorul de proiect, de implementare a VAR-ului, trebuie să fie din partea organizatorului de competiţie”, a declarat Sorin Cârțu, la Telekom Sport.

Gigi Becali: „Vom avea VAR peste 100 de ani!”

Gigi Becali a reacționat după Adunarea Generală a LPF, ședință în care s-a discutat despre implementarea arbitrajului video la nivelul Ligii 1.

Becali afirmă că Răzvan Burleanu, președintele FRF, e cel care poate debloca sistemul de arbitraj video. Cere ca măcar în meciurile din play-off, cele care ar putea decide campioana României, să existe VAR.

„Dacă ăștia se vor certa ca șoarecele și pisica vom avea VAR peste 100 de ani. Cheia este la Burleanu. Să nu o mai arunce pe Gino. Vrem VAR măcar la meciurile tari din play-off. Voi ajuta și eu cu bani pentru aducerea VAR, dar Burleanu trebuie să ia taurul de coarne”, a spus Gigi Becali pentru ProSport.

The post „Cum să plăteşti pentru ceva ce nu îţi aparţine?”. Sorin Cârțu, categoric în privința implementării VAR-ului appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă