Cum să faci economii la cumpărături – 5 strategii de umplere a căruciorului

3 săptămâni in urmă 15


Dacă totalul pe care îl plătești la casa de marcat este mereu o surpriză, atunci sunt șanse mari să îl poțireduce cu cel puțin 20% fără să renunți la nimic. Sau, altfel spus, la fiecare patru sesiuni săptămânale decumpărături a cincea să fie, practic, gratis. Iată câteva principii pe care ar trebui să le urmezi.


Trece cumpărăturile ocazionale pe un bon separat!


Cel mai adesea, cumpărăm deopotrivă lucruri de care avem nevoie permanent dar și unele de trebuințăocazională sau care pur și simplu ne „fac cu ochiul”. Ideal ar fi ca aceste două categorii să fie achiziționateîn sesiuni de cumpărături separate, însă logistic ar fi destul de dificil. Totuși, o soluție de mijloc poate fiaceea ca ele să fie achitate pe bonuri separate, strategie care ajută atât la controlul imediat al costurilordar și pentru comparațiile ulterioare.


Compară bonurile între magazine!


Politicile de prețuri ale magazinelor fac complicată o comparație directă. La coșuri de cumpărăturisimilare, factura finală poate varia cu câteva zeci sau chiar sute de lei deși diferența nu era vizibilă la raft,atunci când ai ales produsele unul câte unul. Însă la final, pe bon, diferențele devin evidente iar dacă aiavut grijă să faci cumpărături comparabile în mai multe locuri îți va fi clar care dintre ele este cel maipotrivit pentru buzunarul tău.


Alternează magazinele în care mergi!


Este foarte frecventă situația în care într-un magazin anumite categorii de produse costă mult sub medieiar altele mult peste. După ce ai făcut un prim tur, cu bonurile în față, îți va fi mult mai ușor să identificidiferențele iar apoi să vizitezi magazinele pe rând și să cumperi de acolo doar produsele oferite la un prețcompetitiv. În orice caz, ca principiu general, rar este o idee bună să vizitezi același magazin de două orila rând.


Dozează cantitatea în funcție de preț!


Fluctuațile de preț pot apărea și în același magazin, în timp. De obicei reducerile sunt anunțate vizibil,însă reverul lor – scumpirile – trebuie să le observi singur. Cumpără mai mult din produsele vândutecompetitiv dacă știi că le vei folosi oricum înainte de termenul de expirare. Dimpotrivă, atunci cândprețul este prea mare, redu achiziția la strictul necesar până la momentul în care vei vizita următorulmagazin.


Fă-ți un buget înainte!


Deși este foarte comod să cumperi toate lucrurile de care ai nevoie și să vezi abia la final „nota de plată”,vei ajunge astfel inevitabil să cheltuiești mai mult decât e cazul. Fă de la început o estimare a cât va urmasă cheltuiești și încearcă să te încadrezi în ea. La final, analizează cât ai fi putut economisi dacă urmaistrategiile descrise mai sus iar la următoarea sesiune de cumpărături redu din start bugetul cu sumarespectivă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă