Cum să curăţaţi cartofii fierţi în doar câteva secunde. Trucul pe care ar trebuie să îl ştie oricine

2 săptămâni in urmă 17

Mai întâi, luaţi un cartof şi tăiaţi coaja pe linie orizontală, nu foarte adânc. Cartofii astfel crestaţi trebuie puşi apoi într-o oală. Lăsaţi oala pe foc, adăugaţi apă fiartă şi aşteptaţi să dea în clocot.

După fieberea cartofilor, folosiţi o sită pentru a scurge apa. Cartofii trebuie răciţi turnând peste ei apă rece. În cele din urmă, tot ce mai aveţi de făcut este să curăţaţi uşor, cu mâna, coaja de pe ei, care se va desprinde foarte uşor.

Citiţi şi Greşeala majoră pe care o fac gospodinele în bucătărie

Cum se păstrează cartofii iarna ca să nu se strice

Deşi se numără printre printre legumele preferate de români, puţine gospodine ştiu cum să păstreze corect cartofii iarna ca să nu se strice.

Ca să nu se strice la iarnă, este foarte importat să păstrăm cartofii în lădiţe de plastic sau de lemn care să permită circulaţia aerului. Dacă alegeţi să-i depozitaţi într-o cutie de carton, este bine să faceţi câteva găuri laterale.

Atenţie, nu spălaţi cartofii înainte să-i puneţi în lădiţe. Dacă există pământ pe ei, cel mai bine este să-i curăţaţi cu mâna sau cu o perie mai moale. Aveţi grijă să nu zgâriaţi coaja. Dacă, din întâmplare, aţi tăiat coaja, folosiţi acei cartofi deoarece există riscul să se strice şi restul cartofilor sănătoşi.

Păstrarea cartofilor pentru iarnă se face într-un loc unde nu ajunge lumina soarelui, dar unde temperaturile sunt scăzute și constante.Temperatura la care legumele se păstrează cel mai bine este între 7 și 10 grade Celsius, iar umiditatea ar trebui să fie de 80-90%.

Dacă urmaţi toate aceste sfaturi, cartofii se pot păstra în stare foarte bună chiar şi nouă luni.

Cu toate acestea, există riscul ca unii să se strice. Îţi vei da seama imediat după miros. Este foarte important să-i identificăm pe cei stricaţi şi să-i aruncăm până când nu se vor strica şi ceilalţi.

Primăvara, se întâmplă ca legumele să încolţească. Acest lucru nu înseamnă că acestea nu mai pot fi folosite pentru masă. Trebuie doar să tăiaţi coaja încolţită. De asemenea, legumele încolţite se pot planta în grădină.

Un alt truc foarte util pe care orice gospodină ar trebui să-l ştie este că nu este bine să păstrăm cartofii lângă ceapă sau fructe, deoarece acestea eliberează un gaz numit etilena, care duce la încolțirea prematură a cartofilor, potrivit evz. De asemenea, cartofii nu trebuie ținuți în lumină deoarece acest lucru duce la înverzirea legumelor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă