Cum să alegi corect ardeii pentru copt de la piață. Acesta detaliu îți va ușura semnificabil munca

1 lună in urmă 21

Nu există nimic pe piață care să rezume sfârșitul verii-începutul sezonului de toamnă, precum grămezile de ardei, care par a fi peste tot. Culorile lor – roșu și galben par să fi fost proiectate pentru lumina aurie pictată în această perioadă a anului. Și pe cât de bine arată, pe atât de buni sunt. Iată cum să alegi corect ardeii pentru copt de la piață și cum îți va ușura aceste detaliu, munca.

Detaliul care îți va ușura munca – cum se aleg corect ardeii pentru copt

Ardeiul gras într-o varietate de culori și gusturi este disponibil la magazinele alimentare, la aprozare și în piețe. Pe lângă ardeii roșii și verzi obișnuiți, puteți vedea alb, violet, galben, maro sau portocaliu. Aromele diferă puțin prin culoare. Ardeiul gras roșu, de exemplu, este mai dulce decât verde.

În funcție de culorile pe care le ale ardeiul, diferă și gustul acestuia, astfel:

  • Soiul maro sau ciocolată este dulce și verde în interior; pielea devine verde când este gătită.
  • Ardeiul portocaliu își păstrează cea mai mare parte a culorii portocalii în interior și în exterior atunci când este gătit.
  • Ardeiul purpuriu intens are culoarea vinetelor. Carnea este verde și dulce; pielea exterioară devine verde atunci când este gătită.
  • Ardeiul roșu este de fapt un ardei verde lăsat să se coacă pe viță. Clopotele roșii au mai mult zahăr, deci sunt mai dulci și ușor mai delicate. Își păstrează culoarea vibrantă atunci când sunt gătite și sunt cele mai bune pentru copt.
  • Ardeiul galben auriu are pulpa galbenă; culoarea rămâne aurie când este gătită. Este foarte dulce și blând
  • Ardeiul alb are de fapt mai mult o culoare cremoasă de fildeș cu o aromă foarte blândă care se diminuează și mai mult atunci când este gătită.

Cum alegi corect ardeii pentru copt

Iată cum să alegeți corect ardei pentru copt de la piață și cum să îți ușurezi semnificativ munca. Trebuie să începeți prin a căuta ardei fermi, profund colorați și lucioși. Alegeți ardei cu piei strălucitoare, uniforme, care nu sunt pete sau învinețite. Căutați ardei plini, bine formați, viu colorați, cu tulpini verzi puternice.

Ardeii care au cele mai drepte părți vor fi cel mai ușor de curățat. Păstrați ardeii la frigider, înveliți bine într-o pungă de plastic, pentru a rezista mai mult timp. Un alt detaliu semnificativ este să nu îi spălați niciodată până nu îi gătiți, deoarece aceștia vor rezista mai puțin. Coaceți-i pe grătar, iar mai apoi îndepărtați coaja exterioară. 

The post Cum să alegi corect ardeii pentru copt de la piață. Acesta detaliu îți va ușura semnificabil munca appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă