Cum s-a produs accident în care a murit un tânăr pe trotinetă. Motociclistul care l-a împins pe contrasens, acuzat de omor

2 luni in urmă 155

Un tânăr de 39 de ani, care circula pe trotinetă în Bucureşti, a murit în urma unui incident în care a mai fost implicat şi un bărbat de 50 de ani, care se afla pe motocicletă.

Un bărbat care circula pe o trotinetă a murit la spital după ce a fost şicanat de un motociclist

Un bărbat care circula pe o trotinetă a murit la spital după ce a fost şicanat de un motociclist

Accidentul a avut loc în apropierea intersecției dintre Calea Vitan Bârsești și Șoseaua Olteniței, miercuri seară. Potrivit Poliţiei, tânărul care se deplasa pe trotinetă l-a lovit din spate pe bărbatul de pe motocicletă, iar cei doi au început să se certe. Dupa aceea, agresorul i-a luat-o înainte şi a ajuns la interesecţia următoare, unde s-a dat jos şi l-a aşteptat, după care a început să fugă spre el şi l-a lovit cu casca în cap.

În acel moment, tânărul de pe trotinetă s-a dezechilibrat şi a căzut pe şosea, pe contrasens, unde a fost lovit mortal de un autoturism care circula regulamentar. Agresorul a fost reţinut miercuri seară, iar joi a fost pus sub acuzare pentru omor, fiind propusă măsura arestului preventiv în cazul său.

Comunicatul poliţiei cu privire la accidentul mortal

"La data de 04.08.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea unui bărbat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii infracțiunii de omor. În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au stabilit că la data de 04 august 2021, ora 18:30, în timp ce se deplasa cu o motocicletă pe Splaiul Unirii dinspre Calea Văcărești către Târgul Vitan, când a ajuns în apropierea trecerii de pietoni de la intersecția dintre Splaiul Unirii și Calea Vitan Bârsești, staționând la culoarea roșie a semaforului electric, inculpatul a fost lovit în spate de către un bărbat care se deplasa pe o trotinetă electrică.

Pe fondul discuțiilor în contradictoriu cei doi şi-au adresat injurii şi ameninţări, după care au părăsit zona respectivă îndreptându-se către intersecția dintre Calea Vitan Bârsești și Șoseaua Olteniței. Inculpatul a ajuns primul în apropierea intersecției respective, a coborât de pe motocicletă şi a aşteptat pe carosabil venirea victimei care se deplasa pe trotineta electrică. Când cea din urmă s-a apropiat, inculpatul a alergat către aceasta cu intenția de o agresa, determind-o să treacă de axul despărțitor dintre cele două sensuri de deplasare, aruncând în aceleași împrejurări cu casca de motociclist în victimă, lovind-o în zona capului, determinând dezechilibrarea și căderea acesteia pe carosabil, victima fiind lovită frontal de un autoturism care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului dintre autoturism și victimă a rezultat rănirea gravă a acesteia din urmă, care a fost transportată la o unitate medicală, unde a decedat după aproximativ o oră și jumătate de la momentul impactului.

În cauză urmează a fi sesizat Tribunalul București cu propunere de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva unei persoane este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. "

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă