Cum s-a întâmplat tragedia de pe stadionul Dunărea din Galați, unde un băiețel de 10 ani a fost strivit sub un gard de beton

2 săptămâni in urmă 19

Un băieţel de 10 ani, care participa la o competiţie de fotbal între copii, a murit strivit de un gard de beton. Tragedia s-a petrecut pe vechiul stadion Dunărea din Galaţi. Două bucăţi din plăcile înalte care înconjoară terenul s-au desprins şi l-au prins dedesubt. A urmat o intervenţie disperată a medicilor care au încercat să-l resusciteze, chiar sub privirile tatălui.

  • Informaţiile următoare vă pot afecta emoţional

David participa la un meci amical între echipele de fotbal pentru copii Sporting Galaţi şi Juniorul Bârlad. În pauză, băieţelul a ieşit de pe teren şi s-a dus în spatele gardului vechi de beton.

Gelu Popescu, administrator bază sportivă: Jucau două echipe de copii, în jur de 10-11 ani.

Tiberiu Grosu, organizator: Erau două jocuri amicale, ca şi o competiţie de copii: "Cupa iepuraşului". Le-am cumpărat nişte medalii, nişte cupe. Copilul s-a dus după o plasă, avem o plasă de protecţie la stadion, nu a văzut nimeni cum s-a întâmplat, nu ştim, a băgat capul pe sub o placă de beton.

Cum s-a întâmplat tragedia de pe stadionul din Galați

Antrenorul echipei de juniori poveşte cum s-a întâmplat tragedia. "David și colegii săi au cerut să meargă la toaletă, au întrebat pe organizator unde să meargă și acesta le-a zis să se ducă după gard. S-au dus printr-o gaură. (...) El a vrut să iasă prin gaură și au căzut peste el două plăci", a declarat antrenorul Ovidiu Mangu pentru Vremea Nouă.

Potrivit regulamentului FRF, la meciurile între copii nu este necesară prezenţa unei salvări, ci doar a unui medic sau a unui asistent medical. Ambulanţa a fost chemată la 11.30. Echipajul a încercat să-l resusciteze chiar acolo, sub privirile tatălui, apoi l-a transportat la spital.

Dr. Sorin Sacagiu, Spitalul de Copii Galaţi: În stop cardiorespirator adus de echipajul SMURD. Noi am continuat manevrele de resuscitare, însă a fost vorba de un traumatism deosebit de grav care a dus la decesul copilului în final.

Stadionul pe care s-a întâmplat nenorocirea se află chiar lângă cel al echipei Dunărea Galaţi şi este folosit de echipa mare doar la antrenamente.

Ag. şef princ. Ciprian Stoica, purtător cuvânt IPJ Galaţi: A fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Poliţia cercetează dacă această competiţie sportivă era autorizată.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă