CUM s-a infectat pacienta din București cu noua tulpină sud-africană de coronavirus și CE simptome a avut - Toată povestea unei foste jurnaliste

1 lună in urmă 1

 Pixabay.comcoronavirus Foto: Pixabay.com

Unul dintre primii pacienți depistați cu tulpina sud-africană a relatat, pe larg, ce simptome a avut și când a aflat că s-a infectat cu noua mutație. Este vorba de fosta jurnalistă Liana Alexandru, care a povestit și cât a durat până a fost testată și încurcăturile prin care a trecut până și-a aflat rezultatul testării. Vineri, Institutul de Sănătate Publică a anunțat că au fost raportate două cazuri de infectare cu noua tulpină coronavirus din Africa de Sud, unul din județul Argeș și altul în București, după secvențierea făcută de laboratoarele Medlife. Este pentru prima dată când România a fost detectată tulpina sud-africană, despre care se știe că este mai puțin receptivă la vaccinurile împotriva COVID-19 aprobate până în prezent la noi în țară - Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

VINERI, 05 MARTIE 2021, 19:01

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus au fost confirmate vineri în România, în cazul unui bărbat din județul Argeș și al unei femei din București. Potrivit INSP, primul caz raportat este o persoană de sex feminin, din București, care provine dintr-un focar familial cu 3 cazuri de COVID-19, din care unul (cazul la care facem referire) a fost confirmat cu B.1.351 (tulpina din Africa de Sud).

Tulpina sud-africană a COVID a fost depistată în România! Doi pacienți confirmați - Cât de eficiente sunt vaccinurile la noua formă a virusului

Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid.

Una dintre cele două persoane din România diagnosticate cu tulpina africană a noului coronavirus este fosta jurnalistă Liana Alexandru, care relatează vineri, într-o postare pe Facebook, cum a ajuns să fie diagnosticată şi când a aflat că este infectată de fapt cu noua tulpină de coronavirus.

În penultima zi de carantină a început să aibă simptome ale bolii, s-a testat, însă a primit rezultatele unei altei persoane, tot pozitive. În ultima zi de izolare, vineri, Liana Alexandru a fost informată că în cazul său a fost identificată tulpina sud-africană a SARS-COV-2.

„Eram în a 13-a zi de carantină când am făcut febră. Având un sindrom genetic descoperit în pandemie, am stat toată perioada cu sabia lui Damocles deasupra capului și mă bucuram că voi ieși teafără din încercarea asta. În primele zile de carantină, eu și copilul avusesem un pic roșu-n gât, eu, un ușor disconfort digestiv, iar copilul, niște dureri musculare. Atât. Fără vreo nevoie de tratament. Bănuiam că am făcut amândouă o formă aproape asimptomatică și aveam de gând să ne testăm mai târziu anticorpii. Dar, în a 13-a zi, m-a cuprins încă de dimineață o stare de oboseală care s-a transformat după-amiază în febră, mialgii și dureri în gât. Aveam în casă câteva teste rapide pentru astfel de suspiciuni, care ieșiseră mereu negative. De data asta, testul a ieșit pozitiv. (...)

Prima dată, am luat legătura cu medicul curant și cu medicul de familie ca să mă sfătuiesc ce pot să iau. (...) Apoi, am sunat la Ambulanță. Am cerut testare și pentru mine și pentru copil, convinsă că era imposibil ca fetița să nu fi luat virusul. (...)

Astăzi, când public această poveste, e ultima zi de izolare. Am stat în total o lună pe calendar închisă-n casă. Copilul a fost bine. Dar eu am avut febră, frisoane, dureri în gât, dureri de stomac, de organe interne, de oase, de dinți, de ochi, mi-am pierdut mirosul și am trăit stări de epuizare pe care nu le pot compara cu nimic. Zile întregi nu m-am dat jos din pat, scufundată în agonie și gândindu-mă că, dacă acesta e finalul, atunci nu i te poți opune. 

În dimineața asta, un angajat DSP mi-a telefonat iar să facă o altă anchetă epidemiologică, pentru că, în cazul meu, a fost depistată tulpina B1351. Tulpina sud-africană. Am fost contact direct al soțului meu care a făcut o formă cu spitalizare de o săptămână. Nu știe de unde a luat virusul. Toți suntem acum bine”, și-a încheiat Liana Alexandru relatarea despre infectarea și izolarea după ce a contractat COVID-19, provocată de noua tulpină de coronavirus din Africa de Sud.

Toate INFORMAȚIILE despre evoluția epidemiei de coronavirus în România: www.realitatea.net/coronavirus

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă