Cum poți face o diferență în societatea din jur prin gesturi simple

2 săptămâni in urmă 19

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 17:16

59 citiri

Cum poți face o diferență în societatea din jur prin gesturi simple

În fiecare zi te confrunți cu lucruri pe care le consideri deficitare în societate și îți dorești ca lucrurile să se schimbe semnificativ. Dacă acest lucru întârzie să se întâmple, nu îți rămâne decât să pui umărul la treabă și să contribui la schimbarea care se poate petrece treptat, cu pași mici, zi de zi. De asemenea, ai oportunitatea să devii un exemplu pentru generațiile tinere și să îi înveți lucruri valoroase. Iată câteva feluri prin care poți face diferența prin mici acte care contează:

Implică-te în acte caritabile

Problemele pe care le observi în societate sunt rezultatul unei gestionări greșite a resurselor, a programelor și, uneori, a unui întreg sistem. Din această cauză, tot mai multe persoane din societatea actuală nu au acces la aceleași oportunități în ceea ce privește viața profesională și, mai ales, educația. Implică-te în acte caritabile care ajută tinerii să își definească țelurile în viață și să înceapă să-și construiască o bază spre ceea ce își doresc. Susține programul InnoMate-Inovatie pentru viitor, inițiat de United Way. Acesta își propune să umple golurile lăsate de sistemul de învățământ în viața copiilor dezavantajați din punct de vedere social și economic. Tinerii sunt încurajați să-și dezvolte abilitățile care îi ajută să pătrundă cât mai ușor pe piața de muncă odată cu împlinirea vârstei potrivite. Donațiile presupun un minimum de efort pe care îl poți face pentru a lua parte la astfel de inițiative cu scopuri nobile și efecte pozitive pe termen lung.

Educă-ți copiii cu o nouă viziune

Educația pe care o oferi copiilor tăi este cea mai de preț moștenire pe care o poți lăsa în urmă. Odată ce acumulezi experiență și te bucuri de un set de valori bine definite, copiii tăi vor reuși să fie inspirați de exemplele pe care le oferi, dar și de educația la care contribui zi de zi. Învață-i să fie curioși, critici, empatici și deschiși. În acest fel se pot dezvolta ca adulți care își pot lăsa amprenta în societate. Nu uita că exemplul este cea mai bună formă de a-i învăța pe copii, așa că implică-i și pe ei în acțiunile tale de caritate, învață-i să fie acolo pentru cei care au nevoie și nu te sfii să-i expui la cât mai multe tipuri de experiențe din viața reală.

Implică-te în activitățile comunității

Comunitatea este primul loc în care poți să te implici cu succes și să observi rezultatele activităților tale. Indiferent că este vorba de asociația de locatari, inițiativele vecinilor sau chiar implicarea în consiliul local la nivel politic, dorința de a ajuta se poate transforma în inițiative reale și benefice pentru comunitatea din care faci parte. Poți observa zilnic neregulile care duc la o calitate a vieții redusă în multe zone ale țării și lipsa unor programe cu efecte pentru comunități și toate categoriile de vârstă. Dacă te implici în organizațiile existente, chiar și în cele nonprofit, vei putea să faci parte din schimbarea propriu-zisă pe care ți-o dorești la nivelul societății. În special dacă ai o pregătire în domenii precum sociologia și antropologia, trebuie să îți folosești abilitățile chiar și într-un sistem care pare să te descurajeze.

Poți observa beneficii pentru tine și cei din jurul tău dacă decizi să preiei inițiativa în ceea ce privește schimbările de care are nevoie societatea la momentul actual. De aceea este esențial să depui efort pentru a lăsa o urmă pozitivă cât mai mare în urma ta.

Citeste si:

Diana Șoșoacă, cercetată penal de DIICOT. Senatoarea a blocat un centru de vaccinare anti-Covid

Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în vizorul procurorilor DIICOT după ce a blocat activitatea unui centru de vaccinare. Senatoarea este cercetată penal pentru zădărnicirea combaterii...

Negocierile dintre PSD, PNL și UDMR au fost anulate după o întâlnire fulger între Cîțu și Ciolacu

PSD, PNL și UDMR au avut miercuri, 17 noiembrie, programată o întâlnire pentru formarea noii conduceri a guvernului. Aceasta a fost însă anulată după ce liberalii și social-democrații nu...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă