Cum poți afla dacă contul tău de Facebook a fost spart de hackeri în weekend

1 lună in urmă 5

Datele personale a peste 533.000.000 de utilizatori ai Facebook au fost postate online pe un forum de hacking, după ce conturile acestora au fost sparte în weekendul trecut. Datele includ numere de telefon, nume complete, locație, adresă de e-mail, dar și informații biografice. Accesâsând site-ul haveibeenpwned.com ai șanse să afli dacă informațiile tale au fost compromise, notează CNN.

Prin introducerea adresei de e-mail pe portal, utilizatorii pot verifica dacă contul se află printre cele atacate de hackeri. Deși 533.000.000 de conturi Facebook au fost afectate, doar 2.500.000 dintre acestea au inclus e-mailurile în datele furate.

Creatorul și expertul în securitate HaveIBeenPwned, Troy Hunt, a declarat că examinează încă dacă va adăuga numerele de telefon alocate conturilor sparte.

Cercetătorii din domeniul securității avertizează că datele ar putea fi utilizate de hackeri pentru a identifica persoane și a comite fraude

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că datele au fost furate din cauza unei vulnerabilități pe care compania a reparat-o în 2019. Facebook a spus că vulnerabilitatea a fost reparată în august 2019.

Datele expuse includ informații personale ale peste 533 de milioane de utilizatori Facebook din 106 țări, inclusiv peste 32 de milioane de înregistrări despre utilizatorii din SUA, 11 milioane de utilizatorii din Marea Britanie și 6 milioane de utilizatorii din India.

România nu se regăsește printre aceste țări, ceea ce înseamnă că niciun utilizator din țara noastră n-a fost expus.

Foto: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă