Cum poate ajuta Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) sistemul de educație. Ce spune Sorin Cîmpeanu

1 lună in urmă 2

Sorin Cimpeanu/photo: INQUAMSorin Cimpeanu/photo: INQUAM

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, din fondurile europene alocate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ar putea fi achiziţionate platforme dedicate învăţământului online, care să includă şi evaluarea online a elevilor. Sorin Cîmpeanu a afirmat, în cadrul unei emisiuni la un post TV, că universităţi din întreaga lume utilizează de mai mulţi ani platforme specializate pentru evaluarea online, care pot să asigure securitatea examinării.

LUNI, 08 MARTIE 2021, 23:55

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Sorin Cîmpeanu: "În momentul de faţă negociem repartiţia fondurilor din PNRR. O sumă importantă pe care o avem în vedere din aceste fonduri, care constituie o oportunitate extraordinară, este dedicată digitalizării educaţiei. În această componentă masivă de digitalizare a educaţiei există şi această solicitare de sprijin pentru achiziţia de platforme dedicate învăţământului online, pentru că după ce vom fi încheiat această perioadă de criză, cu siguranţă lucrurile vor merge mult mai mult decât acum către predarea online"

Conform Agerpres, ministrul Educației a adăugat că în acest moment nu se poate pune problema ca elevii să aleagă dacă să facă şcoală online sau cu prezenţă fizică, pentru că profesorii nu sunt pregătiţi şi nici infrastructura digitală nu este pusă la punct.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă