Cum merge vaccinarea anti COVID-19 la medicii de familie in Timis: nicio persoana nu s-a vaccinat in ultimele 24 de ore

1 lună in urmă 19

In ultimele 24 de ore s-au imunizat impotriva noului coronavirus peste 3.000 de persoane din Timis, anunta Directia de Sanatate Publica, insa niciuna in cadrul proiectului-pilot de vaccinare in cabinetele medicilor de familie, unde se administreaza exclusiv vaccinul AstraZeneca.

In prima zi a proiectului s-au administrat 10 doze de vaccin AstraZeneca in cabinetele medicilor de familie. Pana acum, in cadrul proiectului sunt inscrise 49 de cabinete de medicina de familie disponibile sa administreze vaccinul impotriva virusului SARS-CoV-2.

"DSP Timis a distribuit 2.450 de doze de vaccin la 49 de cabinete, in cadrul proiectului-pilot. Vaccinarile se fac in functie de programarile medicilor de familie", a precizat purtatorul de cuvant al DSP Timis, Cornelia Bubatu.

De la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, in judet s-au administrat 157.631 doze vaccin, din care 42.429 au fost rapel. Au fost inregistrate 115 reactii adverse de intensitate scazuta spre moderata, ultima fiind de tip alergic, care s-a remis in urma administrarii tratamentului antialergic aplicat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă