Cum l-a pierdut Craiova lui Mihai Rotaru pe diamantul lui Gigi Becali! Culisele transferului lui Octavian Popescu la FCSB: Salariul ridicol propus de olteni + clauza salvatoare | EXCLUSIV

3 luni in urmă 21

Octavian Popescu, fotbalistul care a impresionat la FCSB în partida de la Gaz Metan Mediaș, unde a scos penalty-ul din care formația lui Toni Petrea a câștigat cu 3-2, a fost pierdut de Craiova lui Mihai Rotaru în favoarea clubului patronat de Gigi Becali.

ProSport vă prezintă culisele unei afaceri care ar putea fi o adevărată lovitură dată de Becali, în contextul în care mulți specialiști îl consideră pe puștiul născut în 2002 drept talentul deceniului în fotbalul românesc.

Cine este unchiul celebru al puștiului cu „freză franciscană”, așa cum l-a alintat Cornel Dinu, ce salariu ridicol ar fi primit la CS U și cum a putut „evada” printr-o clauză „salvatoare”? ProSport îți oferă toate detaliile.

Cum a pierdut Craiova lui Mihai Rotaru cel mai mare talent al ultimului deceniu în favoarea lui Gigi Becali și a celor de la FCSB! L-au vrut din 2014, dar nu s-au înțeles

„Seamănă izbitor cu Florea Dumitrache! Uitați-vă cum ține mingea la picior”, sunt cuvintele pline de admirație ale lui Cornel Dinu la adresa puștiului Octavian Popescu de la FCSB. Rar a fost auzit Dinu lăudând un fotbalist român în acest mod. Și asta îl face cu adevărat special pe noul fenomen de la echipa lui Gigi Becali. ProSport a refăcut firul poveștii lui Popescu.

Aceasta începe în 2014, când CS U Craiova a încercat pentru prima dată să îl ia pe copilul care avea la acea vreme 12 ani. Puștiul a fost remarcat atunci la o compeție Cupa Danone, iar scouterii lui Mihai Rotaru au pus imediat ochii pe el. Calitățile sale erau absolut spectaculoase, în ciuda vârstei și a unui fizic sub cel al celorlalți fotbaliști.

Unchiul lui Octavian Popescu este…Octavian Popescu! Pe ruta fostului fotbalist și prin influența lui Nae Tilihoi a mers în Bănie

 Puștiul juca la acea vreme la Nucet și oltenii își doreau să îl ia la academia lor. Doar că socotelile nu s-au potrivit. Unchiul lui Octavian Popescu este un alt Octavian Popescu, fostul jucător al Craiovei din anii ’80. Acesta din urmă este finul regretatului Nicolae Tilihoi. În 2014, familia nu și-a dat acceptul ca fragedul lor fiu să plece la Craiova.

„Ansu Fati de la FCSB”, eroul roș-albaștrilor la Mediaș! Octavian Popescu a scos penalty-ul de trei puncte | VIDEO

Octavian Popescu a ajuns la Regal București, formația deținută la acea vreme de Claudiu Florică. Timpul a trecut și interesul clubului patronat de Mihai Rotaru a crescut proporțional cu valoarea tânărului fotbalist. Așa se face că, într-un final, prin influența unchiului și a lui Tilihoi, jucătorul a ajuns la CS U.

Au vrut să îl ascundă de „șacalii” de la alte formații din Liga 1, dar au fost blocați de o clauză

Octavian Popescu arăta calitate la fiecare meci jucat pentru olteni. Vorba s-a dus repede și cum cei de la FRF îl aveau deja în vederi, de pe vremea când juca la Regal, l-au solicitat la selecții și au vrut să îl convoace pentru lotul 2002, antrenat de Oprescu.

De teamă că Popescu ar putea exploda și l-ar putea pierde dacă va fi remarcat de alte cluburi din Liga 1, craiovenii au refuzat să îl lase pe puști la lotul național. Dar cum ar fi putut să îl piardă? Este întrebarea legitimă pe care oricine și-ar pune-o. ProSport a aflat cheia întregii afaceri. Fotbalistul nu a fost niciodată în totalitate al Craiovei!

Cornel Dinu, lăsat fără cuvinte de Octavian Popescu. „Seamănă izbitor cu Florea Dumitrache. Uitați-vă cum ține mingea la picior!”

El a fost împrumutat de la Regal București, iar Mihai Rotaru a avut o clauză de cumpărare. Este genul de tranzacție în care fiecare club își ia o marjă de eroare: Claudiu Florică a vrut să vadă ce valoare are Popescu când mai crește, iar Rotaru a vrut să se asigure că nu e obligat să cumpere un jucător care nu confirmă așteptările. Acest tip de transfer, în „coadă de pește”, s-a dovedit a fi „fatal” pentru Craiova.

 

Rotaru nu a luat în calcul cel mai important factor: voința jucătorului! Salariul modest oferit de Craiova, incomparabil cu cel de la FCSB

Talentul ieșit din comun al lui Octavian Popescu a ajuns la urechile lui Gigi Becali. FANATIK scria că Victor Pițurcă și Giovani Becali, impresarul puștiului, ar fi fost cei care i-ar fi spus patronului FCSB despre potențialului acestui fotbalist.

Sursele ProSport, din anturajul Craiovei și al fotbalistului, au dezvăluit și motivul cel mai important pentru care Mihai Rotaru l-a pierdut, de fapt, pe Octavian Popescu, pe lângă influența unor persoane din jurul său. „Nu a fost nicio trădare, ci doar o decizie rațională. Octavian Popescu a fost luat împrumut de la Claudiu Florică și Craiova avea clauză să îl cumpere. Trebuia să fie de acord și jucătorul.

 Din ce știm, Mihai Rotaru i-a oferit un salariu foarte mic, de câteva sute de lei pe lună, o propunere ridicolă pentru un fotbalist cu un potențial unic. A fost o greșeală de strategie a lor. FCSB și Gigi Becali i-au oferit mult mai mulți bani, un contract demn de prima echipă. În aceste condiții, copilului i-a fost simplu și a ales ce îi este mai bine lui și familiei lui. Pentru Claudiu Florică era același lucru, că pleca la Craiova sau la FCSB, pentru că el tot aceeași sumă primea”, susțin sursele ProSport.

 

17 ani are Octavian Popescu, puștiul născut pe 27 decembrie 2002, care impresionează la sezonul de debut în tricoul FCSB

2024 este anul în care expiră contractul dintre Octavian Popescu și FCSB

The post Cum l-a pierdut Craiova lui Mihai Rotaru pe diamantul lui Gigi Becali! Culisele transferului lui Octavian Popescu la FCSB: Salariul ridicol propus de olteni + clauza salvatoare | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă