Cum l-a dat de gol foamea pe un hoț român din Marea Britanie. Polițiștii s-au folosit de un morcov pe jumătate mâncat

1 săptămână in urmă 21

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 19:19

264 citiri

Cum l-a dat de gol foamea pe un hoț român din Marea Britanie. Polițiștii s-au folosit de un morcov pe jumătate mâncat

Un român din Marea Britanie ar putea fi supus la opt ani de închisoare pentru un jaf din 2019, când, alături de un complice, a fugit cu 50.000 de euro din casa unei bătrâne.

Jaful a avut loc în orașul belgian Gimbergen, în 2019, făptașul și complicele său fiind prinși doi ani mai târziu, în Marea Britanie, după ce forțele de ordine au analizat ADN-ul de pe un morcov pe jumătate mâncat din casa în care a avut loc tâlhăria.

Victima, o bătrână, se dusese la cumpărături în dimineaţa în care a avut loc jaful, iar când s-a întors acasă, a fost atacată de doi bărbaţi mascaţi. Aceştia au ameninţat-o cu un cuţit şi au forţat-o să-i însoţească în timp ce au început să caute bunuri de valoare şi bani prin casă. Ulterior, au forţat-o să deschidă seiful cu bijuterii, potrivit Adevărul.ro

Anchetatorii au precizat că hoţii au furat 50.000 de euro, după care au legat-o pe bătrână de pat şi au plecat cu maşina ei. Vehiculul a fost găsit abandonat la scurt timp într-o intersecţie din Grimbergen. Detaliul care avea să îi conducă pe poliţişti la prinderea infractorilor a fost oferit de victima jafului. Bătrâna şi-a amintit că unul dintre bărbaţi i-a spus că a petrecut noaptea în casa ei.

Poliţia a găsit apoi un loc de dormit improvizat în magazia casei. Acolo au observat şi câteva bucăţi de morcovi, iar pe unul dintre ei se puteau observa urme de muşcături. Anchetatorii au prelevat probe biologice de pe morcov, iar apoi au comparat rezultatele cu informaţiile din baza de date naţională, iar aooi au extins căutările şi în Marea Britanie.

În martie 2021, a fost identificat un suspect, un român cunoscut sub un alias în Belgia şi care fusese deja condamnat la 40 de luni de închisoare în Marea Britanie. Luni, 11 octombrie, Parchetul Halle-Vilvoorde din Bruxelles a cerut opt ​​ani de închisoare în cazul faptei comise de român. Verdictul va fi pronunţat pe 8 noiembrie.

Citeste si:

Antena 3, amendată în urma emisiunilor în care o acuză pe Clotilde Armand că ar fi furat voturi. Reacția edilului

Primarul Sectorului 1 din Capitală Clotilde Armand a reacționat marți, 12 octombrie, după ce postul Antena 3 a fost amendat de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) pentru mai...

 „Atitudinea PNL este similară cu a bărbatului care și-a bătut femeia și după nu mai vrea s-o primească înapoi”

Primarul USR al Brașovului, Allen Colinan, a transmis marți, 12 octombrie, o replică la declarația liderului UDMR Kelemen Hunor, care, făcând referire la Dacian Cioloș, a afirmat că „nu...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă