Cum l-a ajutat Borcea pe unul dintre cei mai valoroși atacanți ai României. "A venit la mine, a luat un avion privat"

1 lună in urmă 1

Liga 2: Petrolul - Metaloglobus, marți, 19:00, Digi Sport 1

UEFA Champions League: Atletico Madrid - Chelsea, marți, 22:00, Digi Sport 1

Fostul mare atacant al naționalei juca pentru Dinamo în sezonul 2000-2001, perioadă în care a evoluat în doar opt partide pentru trupa din Ștefan cel Mare, iar finalul contractului cu echipa sa de suflet l-a făcut să se gândească la retragere, deși avea doar 31 de ani.

Aflat la casa sa din Nisa, Răducioiu nu mai avea contract, iar Cristi Borcea, om-cheie la Dinamo în acea perioadă, i-a schimbat optica fostului golgheter al naționalei, care și-a prelungit cariera semnând cu Monaco, o formație la care evoluau, printre alții, Marco Simone sau Oliver Bierhoff.

”Eram pe cale de a mă lăsa de fotbal. Aveam aproape 32 de ani, eram foarte afectat de decesul lui Cătălin Hîldan. Cristi Borcea a venit, a luat un avion privat, a venit la mine la Nisa, am făcut vizita medicală. Am mers la preşedintele celor de la AS Monaco şi am semnat acest transfer neaşteptat, surprinzător pentru mine, îi datorez enorm lui Cristi Borcea şi îi datorez enorm pentru asta.

Am semnat pe un an şi jumătate, cu o echipă deosebită, cu un lot minunat, erau campioni ai Franţei cu un an înainte. Erau jucători mari, extrem de consacraţi.

S-au complicat lucrurile după 6 luni, Claude Puel a fost schimbat cu Didier Deschamps şi m-a anunţat la începutul sezonului 2002-2003 că nu sunt un jucător pe care va conta în noul sezon. Nu am vrut să renunţ la contract, pentru că nu aveam echipă. Şi cam asta a fost experienţa mea la Monte-Carlo”, a povestit Răducioiu, pentru Look Sport. 

După un sezon petrecut la Monaco (12 partide / 1 gol), Răducioiu și-a încheiat cariera la formația Creteil-Lusitanos, unde a jucat nouă meciuri în sezonul 2001-2002.

Etichete: dinamo , as monaco , cristi borcea , florin raducioiu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă