Cum începe școala în septembrie. Sorin Cîmpeanu: „Avem pregătite scenariile de funcţionare”

2 luni in urmă 32

Din 13 septembrie, șoacla va începe cu prezenţă fizică. „Asta este decizia la acest moment”, a anunțat, joi seară, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.  

Ministrul educației a precizat că, în cazul în care pandemia se va agrava,
sunt pregătite şi scenariile de funcţionare.

„Dacă vom avea o evoluţie nesperată din punct de vedere epidemiologic, avem pregătite scenariile de funcţionare. Vorbim despre praguri pe care o să le reconfirmăm la începutul lunii septembrie, după ce vom şti deja care este evoluţia epidemiologică, printr-un ordin comun de ministru al ministrului educației și ministrului sănătății”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Suntem în permanentă legătură și foarte atenți la evoluția epidemiologică. Vom susține aceleași scenarii sau chiar o ridicare a nivelului până la care elevii pot participa la școală cu prezență fizică. Prima variantă este să rămânem pe aceeași variantă cunoscută a scenariilor roșu, galben, verde”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul educației a explicat că în ultimul an elevii au pierdut prea mult, motiv pentru care școlile trebuie să se închidă ultimele

„Ceea ce ştim în acest moment și ceea ce am anunțat ca modalitate asumată este că şcoala va începe cu prezenţă fizică. Am pierdut mult prea mult. Sunt nevoit să repet principiul conform căruia şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschidă primele. Şcoala este o activitate esenţială. Scenariul principal este cel cu prezenţă fizică”, a declaratSorin Cîmpeanu.

În ceea ce-i privește pe elevii cu probleme medicale, ministrul educației a precizat că aceștia pot continua școala online.

„Elevii care au contraindicaţii medicale sau care prezintă simptome vor sta în continuare acasă, şcoala fiind obligată, în continuare, să le asigure accesul la procesul de învăţare în sistem online. Dar pentru toţi ceilalţi elevi, şcoală cu prezenţă fizică”,  a spus Sorin Cîmpeanu.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă