Cum gătești corect carnea de curcan

1 săptămână in urmă 10


Cum gătești corect carnea de curcan? Este o carne delicioasă, la fel ca puiul, dar cu o textură puțin mai densă și cu bucăți mult mai mari. Pieptul de curcan este excelent în diete, pentru că este foarte slab în grăsimi și colesterol. În plus, are puține calorii, astfel încât îl poți consuma fără griji, dacă ești în deficit caloric.


Diferite tipuri de curcan din magazine


Un curcan crescut în aer liber înseamnă că pasărea a fost lăsată să hoinărească în aer liber, ceea ce poate avea un efect pozitiv asupra gustului cărnii, mai ales dacă zona de hoinărit nu a fost prea aglomerată. 


Cantitatea de spațiu pe care un curcan o are la dispoziție pentru a se plimba, indiferent dacă este în interior sau în exterior, afectează de fapt calitatea în mai mare măsură decât dacă pasărea este lăsată pur și simplu să stea în aer liber.


Ecologic


Un curcan organic se referă la un curcan căruia i s-a permis să mănânce numai hrană organică și căruia i s-a permis să umble în aer liber. Pentru a fi clasificat ca fiind organic, curcanii nu pot primi niciodată antibiotice. Hormonii de creștere sunt, de asemenea, interziși, ceea ce este cazul tuturor păsărilor de curte crescute în comerț.


Natural


Aceasta se referă la curcanul care are o prelucrare limitată, fără adaos de ingrediente artificiale sau coloranți. Termenul "natural" indică faptul că pasărea a fost crescută în aer liber. Carnea va fi, de asemenea, un pic mai uscată decât alte tipuri de curcani care au avut parte de procesare suplimentară.


Congelat 


Curcanii congelați pot fi achiziționați într-o gamă largă de dimensiuni. 


Cngelarea unui curcan acasă poate fi periculoasă. Congelatoarele casnice nu pot îngheța la fel de repede ca procesele de congelare comerciale.


Curcan condimentat congelat


Un curcan congelat cu condiment este injectat cu diverse ingrediente, cum ar fi ulei, sucuri și condimente, înainte de a fi congelat. Atunci când curcanul este prăjit, ingredientele adăugate mențin carnea umedă și fragedă, oferind totodată un plus de aromă.


Părți de curcan


Curcanul este adesea tăiat în părți, ambalat și vândut proaspăt sau congelat. Pieptul de curcan, pulpele, coapsele și aripile pot fi vândute în acest fel. Partea de piept a curcanului este destul de mare și este adesea tăiată în cotlete mai mici, care sunt feliate subțire.


Cum se gătește corect carnea de curcan


Jumătate de piept dezosat


Pieptul de curcan este format în întregime din carne albă, foarte săracă în grăsimi și bogată în proteine. Este disponibil în stare proaspătă sau congelată și cu sau fără os. Pieptul de curcan poate fi cumpărat întreg sau dezosat.


De obicei, este mai puțin costisitor să achiziționezi un piept întreg, cu os și să efectuezi dezosarea și tăierea acasă. Pentru bucățile de curcan care au fost dezosate și tăiate se percepe o primă din cauza muncii suplimentare pe care o implică.


Carnea din piept este una dintre cele mai nutritive surse de carne disponibile. Este săracă în calorii, grăsimi, colesterol și sodiu. Dacă pielea este îndepărtată, pieptul de curcan este o sursă bună de hrană pentru persoanele care urmează o dietă săracă în grăsimi și/sau sodiu.


Pieptul de curcan poate fi împărțit în bucăți mai mici și ambalat, cum ar fi fripturi de curcan, felii sau fileuri. Fileul de curcan este o secțiune mică din carnea de piept care se îndepărtează din interiorul pieptului, în apropierea osului chilei. Acestea sunt dezosate și fără piele și sunt disponibile proaspete sau congelate.


Poți găti curcanul întreg, la cuptor, șnițele, adică felii de piept de curcan pane, pulpe sau aripi secționate și prăjite în baie de ulei sau înnăbușite în tocănițe și mâncăruri.


Curcan la cuptor


1 curcan întreg, fără aripioare, picioare și carne de piept4 șalote medii întregi, tăiate în două5 morcovi medii întregi, tăiați în două pe lungime4 căței de usturoi, tăiați în două2 linguri de sare 1 lingură de salvie proaspătă, tocată mărunt1 lingură de frunze proaspete de cimbru, tocate mărunt1 linguriță de piper negru măcinat fin1 linguriță de paprika dulce afumată1⁄2 cană de ulei de măsline extravirgin

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. într-o tavă mare, aranjați bucățile de curcan, lăsând spațiu între ele. Înfigeți șalota, morcovii și usturoiul între bucățile de carne, apoi presărați totul cu sare, salvie, cimbru, piper negru și paprika afumată. 


Se stropește cu ulei de măsline peste tot și se freacă bucățile de curcan pentru a le acoperi bine. Se transferă în cuptor și se gătește până când se rumenește, 25-30 de minute. 


Dați focul mai mic și continuați să gătiți până când un termometru cu citire instantanee introdus în cel mai gros punct al fiecărei bucăți de carne înregistrează 165°, aproximativ 20-30 de minute.


Scoateți tava din cuptor și lăsați carnea să se odihnească timp de 15 minute.


Se transferă pe o planșetă de tăiat, apoi se taie carnea de piept în sens invers față de fibre. 


Transferați toate bucățile pe un platou mare cu legumele prăjite și serviți imediat.


Cum gătești corect carnea de rață


Sursa foto: 123rf.com


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă