Cum funcționează metoda de înșelăciune ”acoperişul”. 100.000 de euro furați de o rețea care opera în Cluj și Mureș

2 luni in urmă 27

Poliţiştii din Braşov fac, joi, 12 august, deschideri în judeţele Cluj şi Mureş, într-un dosar de şantaj, înşelăciune şi furt în care prejudiciul a fost calculat la 100.000 de euro.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov fac, joi, 12 august, şase percheziţii domiciliare, în judeţele Cluj şi Mureş, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru şantaj - 6 fapte, înşelăciune – 5 fapte şi furt, prin metoda ”acoperişul”.

”Din cercetări a rezultat faptul că mai mulţi bărbaţi ar fi împărţit pliante publicitare, prin care ar fi oferit servicii de reparaţii sau întreţinere imobile, inducând faptul că ar face reduceri substanţiale pentru pensionari.

Ulterior, aceştia ar fi solicitat preţuri exorbitante pentru lucrările efectuate şi la final, prin şantaj, ar fi cerut sume de zeci sau sute de ori mai mari decât costul efectiv. Prejudiciul astfel cauzat este de aproximativ 100.000 de euro”, informează, IPJ Braşov.

În urma descinderilor anchetatorii vor ridica mijloace de probă şi vor pune în aplicare şase mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, în vederea audierii.

Dosarul este instrumentat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Citeste si:

Numărul companiilor românești intrate în insolvență a crescut cu 31% în prima jumătate din 2021. Cele mai afectate sectoare

 daune morale de 100.000 de lei și închisoare cu suspendare

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă