Cum faci mărțișoare Fimo, o idee creativă de cadou de 1 Martie. Materiale necesare și instrucțiuni

1 lună in urmă 2


Nu a mai rămas mult până la 1 Martie, dar ai suficient timp să creezi un mărțișor original pe care să-l oferi cadou. Dacă ai timp liber la dispoziție, poți face acasă mărțișoare Fimo, un cadou special, care va fi foarte apreciat de cei dragi. Și nici nu este greu de confecționat. Trebuie doar să ai materialele necesare și puțină creativitate! Noi îți spunem de ce materiale ai nevoie pentru a face mărțișoare Fimo și câteva instrucțiuni.


Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Libertatea. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

Ce este pasta Fimo


Pasta Fimo este un material popular în rândul persoanelor pasionate de tot ceea ce înseamnă produse handmade. Pasta Fimo este un tip de lut polimeric, utilizat pentru realizarea modelajelor.


Fimo este folosit pentru a realiza bijuterii, accesorii, decorațiuni pentru casă (inclusiv decorațiuni pentru bradul de Crăciun) și chiar pentru a crea cadouri inedite pe care să le oferi celor dragi.


Pasta Fimo este disponibilă în trei variante, în funcție de tipul de modelaj pe care vreți să-l faceți:


Fimo clasic: mai greu de modelat, ideal pentru produsele de tip cane (baston/tub). Dezavantajul este că nu se pot combina culorile, pentru a crea a culoare nouă.Fimo soft: ușor de modelat, ideal pentru realizare accesoriilor, mai ales că se pot combina cu ușurință culorileFimo effect: o gamă specială care oferă nunațe de fosforescent, transparent, glitter (sclipici) sau culori metalice.

Materiale necesare pentru mărțișoare Fimo


În funcție de modelul de mărțișor pe care alegeți să-l confecționați, aveți nevoie materiale diverse (de exemplu, pasta fimo de o anumită culoare). Însă materialele de bază pentru realizarea mărțișoarelor Fimo sunt:


pasta Fimo
șnur de mărțișor
ace cu buclă (pentru a prinde șnurul de mărțișor)
ace de siguranță (pentru mărțișoarele Fimo de tip broșe)
cutter
o foaie de plastic sau un carton gros
Bijuterii Fimo

Cum se fac mărțișoarele Fimo


Din pasta Fimo puteți face numeroase modele de mărțișoare, de la diverse animăluțe, la flori sau modele mai complexe.


În funcție de modelul ales, trebuie să cumpărați pasta Fimo în culorile potrivite. Apoi, după realizarea modelajului, acesta trebuie băgat la cuptorul încălzit la 110 grade Celsius, pentru aproxmativ 20 de minute, pentru ca pasta să se întărească.


Mărțișor Fimo gărgăriță


Pentru acest tip de accesoriu, aveți nevoie de pastă Fimo în culorile roșu, negru și alb. Din bucăți de pastă Fimo, construiți corpul, capul și ochii gărgăriței, apoi combinați toate elementele pentru a construi mărțișorul.


Acul cu buclă de care veți prinde șnurul mărțișorului îl înfigeți ușor în gărgăriță, fiind foarte atenți să nu stricați forma mărțișorului.


Modelajul se bagă la cuptor, încins la 110 grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.


Mărțișorul este gata și poate fi împachetat!


Sursa


Mărțișoare Fimo cu flori


Pasta Fimo de culoare verde, pentru a realiza tulpina și frunzele florilor nu trebuie să lipsească. Pentru petale, folosiți ce culori doriți, în funcție de modelul ales.


Pentru a face mărțișorul, modelați pasta Fimo pentru crea, pe rând, tulpina, frunzele și petalele florilor. Folosiți o pastă de o alte culoare, pentru a crea un model în forma unui bănuț, pe care veți așeza elementele florilor, cu mare atenție.


Puteți folosi o pensetă sau un ac pentru a așeza componentele florilor.


După ce modelajul este gata, îl băgați la cuptor pentru 20 de minute.


Sursa


Mărțișoare Fimo în formă de inimă


Culoarea tradiționată pentru pasta este cea roșie, însă vă puteți folosi imaginația, pentru a crea inimoare de alte culori sau chiar să combinați două culori.


Pentru a face inimioare din mai multe culori, tăiați cu un cutter-ul bucățile de pasta Fimo, modelați-le în forma unor biluțe mici, apoi combinați culorile dorite.


Biluțele le veți rula pentru a forma bețigașe de diferite culori. Alegeți două bețigașe de culori diferite și combinați-le în așa fel încât să vă iasă noi biluțe mici, din două culori.


Mai departe, cel mai indicat este să folosiți o formă de plastic cu inimoare, pentru a forma modelajul în forma dorită. Odată creat modelajul în forma unei inimioare în două culori, acesta se bagă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.


Sursa


Tips: La final, puteți folosi un lac semilucios pentru a da strălucire mărțișoarelor Fimo.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă