Cum faci cel mai bun vin fiert acasă. Ingredientele secrete care nu trebuie să lipsească

2 săptămâni in urmă 19

Iarna vine în fiecare an cu mai multă melancolie și nevoia de a petrece timpul în intimitatea casei. Și pentru că serile de seriale și întâlnirile cu prietenii au nevoie și de o aromă specifică de sezon, un vin fiert de casă este companionul perfect. Cu câteva ingrediente alese atent și puțină îndemânare te vei bucura de cel mai bun fiert la tine acasă.

Cum prepari un vin fiert pentru acasă

Sărbătorile de iarnă și chiar și serile liniștite cu zăpadă bătând în geam se recomandă a fi petrecute în compania unei băuturi calde și aromate. Dincolo de ceaiuri sau ciocolată caldă, un preparat clasic și extrem de savuros este vinul fiert. Acesta se prepară foarte ușor și este apreciat de toată lumea. Poți să pregătești un vin fiert folosind câteva ingrediente simple, care îi vor da o aromă aparte.

Tot ceea ce ai de făcut este să alegi un vin preferat sau unul special pentru fiert. În general, cele mai celebre condimente utilizate într-o rețetă de vin fiert sunt cele specifice iernii. Astfel, vanilia, scorțișoara, feliile de măr și portocală, precum și anasonul sau nucșoara îi vor da o savoare aparte preparatului care te va încălzi în serile melancolice de iarnă.

Reţetă de vin fiert

Ingrediente

 • 750 mililitri de vin roșu
 • 3 linguri de zahăr
 • 3 mere mici
 • 1 portocală
 • 10 cuișoare
 • 10 boabe piper negru
 • 2 boabe nucșoară
 • 3 boabe cardamom
 • 1 steluță anason
 • 1/2 linguriță coriandru
 • 1 baton scorțișoară

Mod de preparare

Începe prin a pune condimentele pentru vin fiert: cuișoarele, piperul negru, boabele de nucşoară, cardamonul, anasonul, coriandrul şi scorţişoara într-un bol. Deasupra lor se feliază un măr, curățat în prealabil de cotor, dar și o portocală curățată, tăiată și ea în felii.

Apoi, se ia vinul și cantitatea de zahăr și se adaugă într-o oală, care se așază pe aragaz, la foc mediu. Între timp, ingredientele din bol se pun într-o tigaie și se pregătesc la foc mediu. Acestea sunt gata în momentul în care încep să emane un miros specific de arome de vin fiert. Ele se adaugă peste vin.

Lasă vinul și restul condimentelor la foc mediu până ce pe marginea oalei se formează bule mici. Mare atenție însă să nu ajungă la punctul de fierbere în timpul preparării pentru că se va evapora alcoolul. Adaugă feliile de fructe la final și pune capacul oalei și mai lasă-l pe foc încă cinci minute pentru ca și acestea să își lase aromele. După ce toate ingredientele se vor omogeniza cu vinul, preparatul tău este gata de savurat.

The post Cum faci cel mai bun vin fiert acasă. Ingredientele secrete care nu trebuie să lipsească appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă