Cum faci apă prăjită, cea mai bizară și virală rețetă de pe TikTok. Care este secretul ei, de fapt VIDEO

4 săptămâni in urmă 13

Și când credeai că le-ai auzit pe toate, iată că apare o nouă rețetă pe TikTok care te va șoca, cel puțin. Ai auzit vreodată de rețeta de apă prăjită? Nu, nu ne referim la apa fiartă, care clocotește pe aragaz. Mulți vor crede că este vorba despre apa care rămâne în tigaie, amestecată cu ulei de prăjit, însă și acesta ar fi un răspuns greșit. Cum se prepară apa prăjită. Care este secretul ei, de fapt.

Cum faci apă prăjită, cea mai bizară și virală rețetă de pe TikTok

Această rețetă de apă prăjită se referă la un preparat din chifteluțe, care conțin o substanţă chimică ce este capabilă să schimbe aspectul, consistenţa lichidului. Rețeta se poate realiza folosind o substanţă chimică numită alginat de calciu. Aceasta are aspect gelatinos şi poate transforma consistenţa apei. Rețeta a fost descoperită în anul 2016 și a început să aibă mai multă notorietate anul trecut, când a debutat pandemia de coronavirus.

Prima persoană care a realizat, vreodată, această rețetă a fost chef Jonathan Marcus. Americanului i-a venit ideea de a acoperi apa în făină, firimituri de panko şi ouă bătute, prăjind chifteluțele în ulei de alune. Binențeles, internauții s-au întrebat ce gust are apa prăjită. Răspunsul este simplu: niciunul.

„În primul rând, trebuie să remarcăm că este absolut surprinzător că putem transforma apa într-un preparat ce poate fi mâncat, nu băut. Ca să nu mai spun că este extremd e amuzant să prăjeşti apa! Pare totul ridicol, chiar imposibil, dar iată că a fost realizat!”, a declarat James Orgill, YouTuber şi inginer chimic care conduce canalul Laboratoarele Acţiunii, conform celor de la clickpentrufemei.ro.

Cum obții cel mai eficient insecticid cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Ai o grădină sau seră minunată, dar nu poți scăpa de insectele enervate care mănâncă frunzele? Trucul acesta este perfect pentru tine. Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu și apă împreună și apoi uzi florile cu acest lichid? E un truc pe care toți grădinarii l-au folosit, de-a lungul timpului.

Nu vei mai avea nevoie de fertilizator, iar frunzele plantelor tale vor fi mereu proaspete. De asemenea, acest amestec de apă și bicarbonat de sodiu ajută la îndepărtarea gângăniilor și miriapodelor de tot felul, fiind un insecticid eficient, ieftin și natural. Viața plantelor tale va fi mult mai lungă, datorită acestui truc. Soluția se obține dintr-un litru de apă și două lingurițe de bicarbonat de sodiu. Se pulverizează peste frunzele plantelor din ghiveci, precum și pe solul fertil din grădină.

 

The post Cum faci apă prăjită, cea mai bizară și virală rețetă de pe TikTok. Care este secretul ei, de fapt VIDEO appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă