Cum explică prefectul Capitalei că alte orașe au fost carantinate când rata de infectare a depășit pragul de 6, dar nu și Bucureștiul

3 săptămâni in urmă 1

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a explicat motivul pentru care în prezent nu s-a luat măsura impunerii carantinei pentru București, deși azi, rata de infectare a depășit pragul de 6 la mia de locuitori.

În prezent 18 localități din județul Ilfov sunt în carantină, după ce indicele de infectare a sărit de pragul de 7 la mia de locuitori. Între timp, în București, marți, a fost raportată o rată de infectare de 6,22 la mia de locuitori, iar autoritățile iau în calcul mai multe măsuri.

„Situațiile sunt diferite, Bucureștiul dacă este să judecăm are cam 25% din economia națională, este o aglomerare urbană destul de mare, trebuie luate în calcul toate aceste elemente în momentul în care se impun aceste măsuri și să știm dacă aceste măsuri au o eficiență.”, a transmis Alin Stoica, marți, după ședința de la Prefectură.

Despre o posibilă carantinare a Capitalei, prefectul a afirmat: „Nu carantină. Se iau în calcul măsuri care să protejeze mai bine populaţia. Deocamdată nu este exclusă nicio posibilitate”.

De asemenea, acesta a mai spus că ei mai mulţi dintre membri ai CMBSU propun menţinerea măsurilor de până acum şi înăsprirea controalelor.

„E clar că incidența crește și crește abrupt în ultimele zile și trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare. La momentul acesta am dispus înăsprirea controalelor și căutăm inclusiv cu Ministerul Sănătății și Inspecția Sanitară baza legală pentru a suspenda activitatea celor care nu înțeleg să respecte normele sanitare.”, a mai precizat Alin Stoica.

Întrebat de modul în care vor merge elevii la școală, prefectul a spus că:

„Conform ordinului comun aşa cum arată acum şcolile ar trebui să treacă online. Pe ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii ar trebui să intre în online şcolile, dacă nu se modifică. Nu intră automat în online copiii, vom lua această măsură când ne va propune inspectoratul şcolar”, a mai adăugat Alin Stoica.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă