Cum explică Mega Image diferenţa de preţ de 50% între un lapte sub brandul Napolact şi unul marcă proprie Mega, ambele produse FrieslandCampina?

5 zile in urmă 35

În 2021, businessul retailerului olandezo-belgian a ajuns la circa 7,5 mld. lei. Avansul a fost de doar 3,3%, sub cel din anii anteriori şi mai lent decât al consumului privat în ansamblul său, acesta din urmă postând un plus de peste 10% în 2021, conform INS. Totodată, profitul companiei a scăzut puternic, cu o treime, la 107,7 mil. lei.

„Diferenţele de preţ la raft sunt date de diferenţele semnificative între preţurile de achiziţie (preţurile de la producător – n.red). Mega Image nu aplică taxe de raft.“

Retailerul olandezo-belgian Mega Image, prezent pe piaţa din România cu o reţea de circa 900 de supermarketuri şi magazine de proximitate, spune că diferenţele de preţ la raft între un produs marcă privată şi unul de brand – diferenţe ce pot chiar depăşi 50% - sunt date, în bună parte, de preţurile de achiziţie. Mai exact, contează cu cât îşi vinde un producător bunul către retailer şi cu cât negociază lanţul de magazine să cumpere – chiar şi de la aceeaşi companie – un articol similar, doar că marcă privată.

„Preţul la raft din magazinele Mega Image este influenţat de o serie de factori, dar ponderea cea mai mare este dată de preţul de achiziţie al produselor, aşa cum acesta este negociat de Mega Image cu fiecare furnizor în parte“, spun oficialii companiei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă