Cum diferă simptomele timpurii ale Covid-19 în funcție de grupele de vârstă și de sex – nou studiu britanic

1 lună in urmă 27

Cercetătorii britanici au examinat 18 simptome Covid inclusiv pierderea mirosului, dureri în piept, tuse persistentă, dureri abdominale și vezicule la picioare, iar aceste simptome în primele zile ale infecției diferă între grupele de vârstă și, de asemenea, între bărbați și femei.

Studiul, publicat în revista The Lancet Digital Health, a fost realizat de cercetători de la King’s College din Londra folosind datele din aplicația ZOE COVID Symptom Study.

La persoanele cu vârsta peste 60 de ani, pierderea mirosului nu a fost semnificativă și nu a fost deloc relevantă la persoanele cu vârsta peste 80 de ani, au constatat ei. Dar aceste grupe de vârstă mai în vârstă au fost mai susceptibile de a suferi diaree.

Pentru persoanele cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani, o tuse persistentă a avut o relevanță mai mare pentru a detecta COVID-19, iar frisoanele au avut o relevanță mai mică în comparație cu persoanele cu vârsta de 80 de ani sau mai mult.

Durerea toracică, durerea musculară neobișnuită, respirația scurtă și pierderea mirosului au fost cele mai relevante caracteristici pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 60 și 70 de ani.

La fel ca cei cu vârsta cuprinsă între 60 și 70 de ani, cei cu vârsta peste 80 de ani s-au dovedit a avea dureri în piept și dureri musculare neobișnuite printre cele mai relevante simptome, dar și diaree, dureri în gât, dureri în ochi și frisoane.

Febra, deși era un simptom cunoscut al bolii, nu a fost o caracteristică timpurie a virusului la nicio grupă de vârstă.

Bărbații au fost cel mai susceptibili să raporteze dificultăți de respirație, oboseală, frisoane și febră. Femeile au fost mai predispuse să raporteze pierderea mirosului, dureri în piept și o tuse persistentă.

Pentru persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 39 de ani, pierderea mirosului, durerea toracică, durerea abdominală, respirația scurtă și durerea oculară au fost cele mai relevante simptome în primele trei zile de auto-raportare.

Datele au fost colectate între aprilie și octombrie 2020.

Potrivit site-ului Serviciului Național de Sănătate britanic (NHS), principalele simptome ale COVID-19 sunt o temperatură ridicată, o nouă tuse continuă și o pierdere sau schimbare a simțului mirosului sau gustului.

Citește și

STUDIU Strănutul, un nou simptom pentru varianta Delta la persoane nevaccinate. Simptomele la cei vaccinați sunt diferite

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă