Cum cureți petele de cerneală, de fapt. Cele mai tari trucuri pentru toate mămicile

1 lună in urmă 15

Cum cureți petele de cerneală, de fapt. Îți prezentăm cele mai tari trucuri care pot fi folosite de toate mămicile, în contextul în care de luni, 13 septembrie 2021, începe un nou an școlar.

Cum cureți petele de cerneală, de fapt

Însă cu petele de cerneală nu se pot confrunta doar mămicile, ci oricine care, spre exemplu, atunci când manipulează cartușul imprimantei se poate murdări cu nedoritele pete de cerneală.

De precizat este că cele mai bune rezultate se obțin atunci când petele de cerneală nu sunt uscate complet. În primul rând, ce trebuie să faci este să aspiri cât mai multă cerneală de pe covor, fața de masă sau îmbrăcăminte, în funcție de produsul pe care a curs aceasta. Pentru asta trebuie să utilizezi șervețele de hârtie.

O bună metodă de a elimina petele de cerneală este alcoolul concentrat. Se îmbibă un tampon de vată în acest alcool, iar cu mișcări circulare se scoate cât mai multă cerneală din pată. După ce se aplică alcoolul, încearcă să cureți restul de cerneală cu o cârpă umedă.

Dacă procedura nu a fost suficientă de prima dată, ea se repetă, iar la final se aplică un detergent. După aceea, se spală țesătura murdară. Iar dacă petele de cerneală sunt uscate, nu te îngrijora, căci există soluții și în astfel de situație.

Remedii la îndemână pentru petele de cerneală

Procedura este asemănătoare cu cea în care petele de cerneală sunt proaspete. Tot așa, la început, se încearcă curățarea petelor cu alcool. Deoarece asta nu va fi de ajuns, trebuie să lași hainele pătate de cerneală în apă, peste noapte sau măcar pentru câteva ore. Se adaugă apoi detergent și se spală la o temperatură cât mai mare. Se repetă procedura, dacă mai este cazul.

Dar mai există și alte sfaturi pentru îndepărtarea petelor de cerneală. Ele se pot îndepărta cu ajutorul lămâii. Se taie lămâia în două și se șterge pata cu ea. Apoi, produsul pătat se spală, ca de obicei. Dacă nu funcționează, se mai poate amesteca zeama de lămâie cu puțină sare și apă. Se îmbibă materialul cu acest amestec.

Dacă nici asta nu funcționează, o variantă este și combinația de oțet cu bicarbonat de sodiu. Se face o pastă cu otet și bicarbonat de sodiu și se aplică pe pata de cerneală. Se freacă puțin materialul, acolo unde se află pata, iar după clătirea cu apă călduță sau după spălare, pata ar trebui să dispară.

The post Cum cureți petele de cerneală, de fapt. Cele mai tari trucuri pentru toate mămicile appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă