Cum crești valoarea apartamentului dacă ai în plan să-l vinzi. Oamenii care pot ajuta decisiv la mărirea considerabilă a profitului

2 săptămâni in urmă 41

Renovarea apartamentului este o necesitate şi ştii acest lucru, chiar dacă îţi vine foarte greu să faci mişcarea, mai ales că nu te dau banii afară din casă şi bugetul este foarte bine drămuit.

Cu toate acestea, nu poţi sta mai mult de 5, 10 ani, hai 15 în cazuri extreme (vorbim despre o locuinţă foarte bine întreţinută), cu aceeaşi lavabilă pe pereți şi, parcă, nici patul nu mai este atât de confortabil, șifonierul scârţâie, salteaua sigur ai schimbat-o deja.

Clar, se impune o renovare! O reamenajare, care va da un aer proaspăt locuinţei iar tu te vei simţi mult mai confortabil, fie pentru că vrei să dai o nouă înfăţişare căminului tău, fie că dorești sa vinzi casa sau apartamentul și vrei să arate impecabil.

Astfel, ai nevoie de bani, timp, multă răbdare ca să faci împrospătarea atât de necesară casei. Îţi faci calculele din timp, te pregăteşti sufleteşte şi construieşti planul. Specialiştii te vor îndruma către experiența și priceperea unui designer de interior, care te poate scuti de foarte multe neplăceri.

Cum ai putea scăpa de calvarul redecorării apartamentului

Indiferent că deții o casă cu terasă și grădină în mediul rural sau într-unul dintre ansamblurile rezidențiale dintr-un oraș, renovarea locuinței este un proiect care se poate întinde pe mai multe luni.

Cu cât ești mai nehotărât și nu știi foarte bine cum să-ți gestionezi resursele financiare, el se poate prelungi, creându-ți un disconfort. Motiv pentru care specialiştii în imobiliare de la storia.ro, în urma expertizei acumulate, au ajuns la concluzia că un designer de interior te poate ajuta, astfel încât redecorarea casei să nu mai fie un calvar pentru familie şi au realizat un material pe această temă, explicând cum te poate ajuta acesta să creşti valoarea apartamentului.

Prin urmare, experiența lui te scutește de mult timp irosit prin magazine sau în fața calculatorului, în căutarea unor idei de design, sau cu metrul în mână, încercând să afli dacă șifonierul pe care ai pus ochii în show-room s-ar potrivi ca dimensiune în dormitor, de exemplu. Tot ce trebuie să faci este să ai încredere în cunoștințele sale și să îl lași să te ajute.

Cum eviți cheltuielile inutile

Când vine vorba despre renovarea locuinței, unul dintre cele mai importante aspecte este cel legat de bugetul alocat. La prima vedere poate să pară inoportun și chiar costisitor să angajezi un specialist, însă, dacă ai să pui lucrurile în balanță, ai să constați că nu e chiar așa.

Dimpotrivă, un designer căruia îi încredințezi toate sarcinile va ști exact de unde să ia materialele la cel mai accesibil preț, îți poate recomanda cele mai de încredere servicii și te va îndruma către cele mai bune firme, cu care, cel mai probabil, a mai colaborat de-a lungul timpului și care și-au dovedit seriozitatea și profesionalismul.

Astfel, vei evita cheltuielile inutile sau exagerate. De pildă, nu vei da greș în alegerea celui mai potrivit mobilier, atât din punctul de vedere al materialelor din care este realizat, al aspectului vizual (să creezi armonie cu toate celelalte elemente de decor din locuință), cât și al utilității lui pentru fiecare cameră.

Un specialist în amenajări interioare vine cu propria viziune artistică, în ceea ce privește aranjarea obiectelor dintr-o cameră, astfel încât totul să fie într-un echilibru perfect. Are un ochi format în ani de experiență și știe să ia decizii rapide, atunci când ia contact cu spațiul tău.

Dincolo de sfaturile utile pe care ți le va da, el îți va spune o poveste, combinând materiale și forme, astfel încât aspectul camerelor să devină unul armonios, în perfectă conexiune cu starea ta generală de spirit.

Renovarea locuinței când ai un animal de companie este o provocare

Nu ezita să porți un dialog deschis cu el, despre pasiunile tale. Poate paleta de culori pe care o va alege va avea legătură cu unul dintre hobby-urile tale ori poate va ști să îmbine toate obiectele dintr-o încăpere, în raport cu meseria pe care o practici.

Totodată, aspirațiile tale și ale celor dragi sunt prioritare, iar designerul va ține cont de ele. De pildă, renovarea locuinței când ai un animal de companie este o provocare cu atât mai dificilă, pentru că trebuie să iei în calcul nu doar nevoile tale, ci și pe ale prietenului tău patruped. Un profesionist în amenajări interioare va ști să creeze un mediu adecvat și pentru câinele, pisica sau hamsterul tău.

Apoi, dacă vrei să-ți asiguri un plus de confort și dorești să instalezi un sistem de încălzire prin pardoseala, designerul îți poate recomanda cele mai bune firme specializate în acest domeniu și te va ajuta să alegi cea mai bună soluție pentru amenajarea podelei, cum ar fi un parchet din lemn (care să nu fie din fag sau arțar, de exemplu, pentru că aceste esențe sunt sensibile la schimbările de temperatură și își vor modifica aspectul și dimensiunile în timp), laminatul instalat în șapă sau beton ori pardoseala LVT.

Crești valoarea locuinței tale

Îți poți dori să renovezi casa ori apartamentul și pentru a-l vinde la un preț cât mai bun. Valoarea unei locuințe este dată nu numai de locul în care este amplasată, ci și de dotările pe care le are, de la sistemul de iluminat inteligent și echipamentele de securitate până la felul în care este amenajată.

Un designer de interior îți poate face toate recomandările de care ai nevoie, astfel încât să faci investiții smart și eficiente. Toate aceste aspecte vor crește valoarea casei și vei putea negocia un preț corect.

În condițiile în care stresul este din ce în ce mai prezent în viețile noastre, nu prea ai vreme de pierdut în trafic, de la un magazin la altul, în căutarea ideilor sau a pieselor de mobilier. Doar în cazul în care chiar îţi place sa faci acest lucru.

Un designer va ști exact unde să te trimită pentru ceea ce ai nevoie, astfel încât să nu te simți presat în perioada renovării casei sau a apartamentului. În plus, tot procesul de redecorare va dura mai puțin, pentru că fiecare mișcare va fi foarte bine calculată. Te poți bucura, astfel, de mai mult timp pentru tine.

La sfârșitul procesului de renovare, îți dorești, cu siguranță, ca lucrările să fie atât de bine realizate, încât să nu mai fie nevoie de retușuri sau, mai rău, de refacerea lor.

În momentul în care alegi un designer de interior, acesta lucrează cu o echipă de profesioniști care și-au demonstrat seriozitatea și aptitudinile de-a lungul timpului. Odată încheiată redecorarea casei, poți menține legătura cu aceștia, astfel încât ori de câte ori vei avea nevoie de ceva, să ai la cine apela cu încredere.

Citeste si:

Cum aplici pentru un credit de reparaţii şi renovare a locuinţei. Suma maximă pe care o poţi împrumuta

Nu ai avut nici timp și nici chef să te apuci de renovarea locuinței, cu toate că pandemia de coronavirus a încetinit mersul lucrurilor și ai fi avut răgazul necesar. Poate nu şi banii,...

Ministerul Justiţiei va avea în 2022 un buget mai mare cu peste 1,7 miliarde de lei faţă de 2021

Ministerul Justiţiei a anunţat, duminică, faptul că în anul 2022 va beneficia de un buget mai mare cu peste 1,7 miliarde de lei faţă de anul acesta. "În legătură cu informaţiile...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă