Cum calcula George Copos primele de joc: ”Nu știu cum socotea el!” Ce le spunea fotbaliștilor, ca să producă bani

1 lună in urmă 7

Liga 2: Concordia Chiajna - U Craiova 1948, marți, 17:30, Digi Sport 1

Cupa României: Chindia Târgoviște - Universitatea Craiova, marți, 20:30, Digi Sport 1

Robert Ilyes (47 de ani), care a evoluat în Giulești între 2002 și 2005, și-a amintit cum calcula Copos primele fotbaliștilor și ce sfaturi le dădea ca să nu piardă bani.

Cum calcula George Copos primele fotbaliștilor și cum îi învăța să facă bani din afaceri

”Ținea mult la jucători. Nu știu cum socotea el mereu primele de joc. Ne plătea în dolari. Mereau ieșea la virgulă: 333 de dolari și 33 de cenți. Ne dădea la virgulă. Nu ridica, nu rotunjea niciodată.

În schimb, venea mereu și ne dădea sfaturi, ne învăța să cumpărăm aur. Avea grijă de noi, să nu pierdem banii. Știa ce poți face cu banii! Nu prea am urmat sfaturile. Bine, nici contractele nu erau ca acum”, a povestit actualul antrenor secund de la Sepsi, potrivit GSP.ro.

Ilyes și-a adus aminte că tot din cauza banilor a plecat până la urmă de la Rapid. ”După ce am bătut Stuttgart și ne-am calificat, mi se oferise o prelungire cu un salariu mult mai mic decât ceea ce luau nou-veniții, jucători care nu făcuseră nimic pentru Rapid. Am fost dezamăgit”, a mai zis ex-fotbalistul.

Zeno Bundea, despre George Copos: ”Chiar mai rașcheta la prime!”

Zgârcenia proverbială a lui George Copos a fost explicată și de un alt nume important din istoria clubului giuleștean. 

Zeno Bundea a povestit, în urmă cu câteva săptămâni, cum gestiona omul de afaceri bugetul echipei. ”Dacă din prima de joc rezulta că fiecare fotbalist trebuia să încaseze 9.888 de dolari, nu rotunjea niciodată în sus! Chiar mai rașcheta până la 9.850! Ne spunea des ăstora tineri că 'om de afaceri ești dacă reușești să faci doi dolari dintr-unul'.

Când am plecat în 1999 la Kickers Offenbach, a încercat să-i păcălească pe nemți la transfer. Îmi expirase contractul cu Rapid, dar Copos le-a trimis o adresă prin care le solicita un milion de dolari, deși intrase recent în vigoare legea Bosman și puteai pleca gratis la final de angajament”, a zis fostul fotbalist, ajuns la 43 de ani.

George Copos a fost patron la Rapid între 1992 și 2013 Etichete: rapid , george copos , prime rapid , robert ilyes
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă