Cum au reusit mai multe persoane din Mehedinti sa aduca statului un prejudiciu de peste 8 milioane de lei din reciclari fictive de deseuri

1 lună in urmă 19

Mai multe perchezitii au loc marti dimineata in judetele Mehedinti, Timis si Prahova, intr-un dosar de inselaciune cu materiale reciclabile. Sunt vizate mai multe persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 8.300.000 de lei, prin consemnarea in fals a reciclarii a peste 4.000.000 de kilograme de deseuri.

"La data de 26 ianuarie a.c., politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul I.P.J. Mehedinti efectueaza 13 perchezitii domiciliare la locuintele unor persoane si la sediile unor societati comerciale din Mehedinti, Dolj, Timis si Prahova. De asemenea, vor fi puse in aplicare 8 mandate de aducere", a transmis Politia intr-un comunicat de presa.

Nou pericol pentru mediu - cum se vor recicla panourile solare

Actiunea are loc in cadrul unui dosar penal instrumentat de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Mehedinti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti, in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, complicitate la savarsirea infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este de 8.297.780 de lei.

Din cercetari au rezultat indicii ca, in perioada aprilie 2018-noiembrie 2019, persoanele banuite ar fi creat un circuit financiar fictiv avand ca scop obtinerea unor ecobonificatii pentru activitati nereale de reciclare a 4.148.900 kg. de deseuri din plastic, PET si sticla.

Evaziune fiscala cu materiale reciclabile, in Vrancea. Politia face perchezitii la mai multe centre de dezmembrari auto

Astfel, acestea ar fi intocmit documente pentru 7 societati comerciale, consemnand in fals activitati de colectare, transport si predare in vederea reciclarii deseurilor. Documentele ar fi fost predate in vederea obtinerii de bonificatii, determinandu-i pe reprezentantii societatilor sa se sustraga de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

La activitati participa politisti din cadrul inspectoratelor de politie judetene Dolj, Timis si Prahova.

Citeste si:

Perchezitii la persoane acuzate ca au obtinut ajutoare pentru angajatii afectati de pandemie folosind acte false

UPDATE VIDEO Perchezitii in Bucuresti si Ilfov in legatura cu demolarea ilegala a unui imobil din centrul Capitalei, intr-o zona protejata


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă