Cum au fost distruse 60 de doze de vaccin anti-COVID de către o asistentă, la Petroşani

1 lună in urmă 19


Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei, "asistenta de acolo, în loc să introducă flacoanele în frigider, le-a pus în congelator, unde au stat, timp de 18 ore, la minus 19 grade Celsius", a informat Agerpres. Asistenta a fost exclusă din personalul centrului de vaccinare.


Un număr de 60 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost compromise la un centru de vaccinare din Petroşani, după ce o asistentă comunitară a plasat greşit cele 10 flacoane într-un congelator şi nu într-un frigider, fără să respecte astfel circuitul normal pentru acestea.


Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei, flacoanele cu vaccin au fost trimise la centrul din Petroşani în cursul zilei de ieri, 17 ianuarie, astfel încât activitatea de vaccinare să poată începe simultan astăzi, la ora 8,00, în toate centrele din judeţ.


Asistenta de acolo, în loc să introducă flacoanele în frigider, le-a pus în congelator, unde au stat, timp de 18 ore, la minus 19 grade Celsius. Drept urmare, acele vaccinuri au fost compromise. Am fost nevoiţi să trimitem altele. În acest moment, se vaccinează persoanele programate, doar că acest lucru se desfăşoară cu întârziere

Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara:

Asistenta comunitară care a greşit procedura a fost exclusă din personalul centrului de vaccinare. Ea este angajata Primăriei Vulcan, DSP Hunedoara urmând să transmită o notificare către administraţia locală pentru a se aplica sancţiunile care se impun în astfel de cazuri.


La centrul din Petroşani sunt programate la vaccinare câte 60 de persoane zilnic, a relatat Agerpres.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă