Cum arăta vila închiriată de Revelion, înainte să fie devastată cu macete și săbii. Imagini înainte și după petrecerea-monstru de Anul Nou

2 săptămâni in urmă 78

Au apărut primele imagini cu tinerii care au vandalizat o vilă în Capitală, în noaptea de Revelion. Poliţiştii încearcă să îi identifice pe huligani, în timp ce proprietarul se gândeşte cu groază că va trebui să refacă pensiunea de la zero, din propriul buzunar. Nicio poliţă de asigurare nu acoperă daunele provocate cu intenţie. Între timp, au ieșit la iveală şi alte cazuri similare.

Aceştia ar fi o parte dintre tinerii care au transformat vila închiriată de Revelion într-o scenă apocaliptică. În fotografie, unul dintre ei ţine ameninţător în mână un cuţit. Cu săbii şi cu macete, au distrus totul în cale, după ce au smuls din pereţi firele camerelor de supraveghere.

Iancu Babu, proprietar: ”Astăzi de dimineață am fost la poliție. De mâine o să vină o firmă de construcții să facă un deviz și mă apuc și eu de dimineață să le iau pe toate la rând”.

La plecare, au lăsat vila ca după război, cu pereţii sparţi: ”Foarte multe gunoaie, ambalaje, resturi de mobilier, cioburi foarte multe. Aici, la un moment dat era un brad de Crăciun. Și un televizor, aruncat, cel mai probabil, de la etaj”.

Proprietarul vilei e bun de plată, polița de asigurare nu acoperă distrugerile intenționate

Vila va trebui renovată şi remobilată. Iar proprietarul este bun de plată pentru că poliţele de asigurare acoperă doar distrugerile făcute fără intenţie sau cele provocate în urma unui jaf.

Mădălin Roşu, director BAAR: ”Fiind o răspundere civilă, înseamnă că daunele pe care eu le-aş putea provoca eu, ca şi chiriaş, ar trebui să fie din culpă, adică mi-a scăpat ceva pe jos, am spart un geam dintr-o greşeală. Astfel de cazuri nu au cum să fie acoperite, fiind o distrugere intenţionată”.

Proprietarul nu poate decât să să îi dea în judecată pe vandali şi să spere că aceştia vor fi traşi la răspundere pentru distrugere, după finalizarea cercetărilor.

Reacția poliției în cazul vilei devastate de Revelion

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt DGPMB: ”Având în vedere că au relaționat telefonic și cheile au fost predate de un intermediar, nu a putut preciza date de contact sau numărul persoanelor care au participat”.

Distrugerea pare să fi fost tema petrecerilor de Revelion. Alte două cazuri asemănătoare s-au petrecut la Braşov şi Buşteni. Unii dintre petrecăreţi s-au lăudat chiar pe Tik Tok, într-un videoclip ironic. ”3.500 de euro, tot Revelionul. Uitaţi ce ţeapă ne-am luat! Am venit aici, am bătut tot drumul până la Braşov, ca să ne luăm o ţeapă incredibilă cu vila asta”.

Proprietarul unei pensiuni s-a luat la ceartă petrecăreții

”V-am tot cruţat, v-am lăsat. Voi vă bateţi joc de mine? Băi, voi ştiţi câţi bani am dat eu pe casa asta? Ştiţi câţi bani am dat eu pe casa asta? Nici toată familiile voastre nu fac banii ăştia. Sunteţi nişte nesimţiţi! Nu vă e ruşine, mă?”

Filmările dezastrului au primit peste 70 de mii de like-uri şi au fost distribuite de mii de ori, pe reţelele sociale.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă