Cum arată viața la -50 de grade, de fapt. Prin ce chin trec acești oameni pentru a supraviețui FOTO

2 luni in urmă 2

Cum ar fi să trăiești în cel mai îndepărtat colț de lume și cel mai friguros? Nu cred că și-a pus cineva o astfel de problemă. Ceea ce poate puțini știu, este că un astfel de loc există, și se află în Rusia. Este vorba de ținutul Yakutsk, iar aici temperaturile sunt din cele mai extreme, mai ales pe timpul iernilor siberiene. Dar noi, restul lumii, avem ocazia să vizităm ținutul închețat din Yakutsk prin intermediul pozelor făcute de Alex Vasilyev, original din acesastă zonă.

Yakutsk ținutul înghețat văzut prin fotografiile lui Alex Vasilyev

Cel mai înalt oraș al Pământului, cel mai aglomerat oraș al său, cel mai poluat oraș este Yakutsk, în Rusia. Cum este viața în extremitățile reci din estul Rusiei? Pentru fotograful Alex Vasilyev, orașul său natal Yakutsk oferă o pânză goală pentru ca artistul să-și poată lucra magia.

Yakutsk este capitala ținutului Yakutia, un enorm district federal extrem de oriental cunoscut pentru vremea sa extremă. Pe tot parcursul iernii, temperaturile în Yakutsk sunt în medie de -35 grade celsius și districtul include sate precum Oymyakon, unde s-au înregistrat și mai multe temperaturi extreme.

”Am început o pagină pe Instagram și am publicat câteva fotografii din viața mea. După ceva timp, fotografia a devenit din ce în ce mai interesantă pentru mine și am urmat niște fotografi mișto, ale căror nume nu le mai amintesc acum. Am încercat să le imit.

La acea vreme, exista o comunitate separată de fotografi pentru care Instagram a devenit principala platformă pentru creativitate. Au aranjat câteva „Instameetings” și așa că am vrut să fac parte din el.” spune Alex Vasilyev.

Viața în Yakutsk se oprește iarna. Este înspăimântător de frig în Yakutsk când temperaturile de iarnă scad până la -50 și -60 de grade. Dacă nu ar fi vorba de muncă sau comisioane zilnice, localnicii ar prefera să rămână înăuntru, să bea ceai și să aștepte sosirea primăverii.

Când se face atât de frig, o ceață densă acoperă soarele timp de câteva săptămâni sau luni. Aceste ierni lungi și reci au devenit aproape un simbol al Yakutia. În ciuda acestui fapt, oamenii nu se grăbesc să părăsească capitala Yakutsk.

Chiar dacă sunt la capătul Pământului au internet, un cinematograf, un muzeu și chiar o bibliotecă pentru copii. Localnici spun că nu au nevoie de facilitățile orașelor mari și sunt recunoscători pentru lucrurile mici și natura care îi înconjoară.

Un oraș dificil de documentat

Fotograful Alex Vasilyev spune că Yakutsk este foarte greu de imortalizat, tocmai datorită perioadelor de întuneric. Fotograful mai spune că nu există lucruri evidente de fotografiat. La fel ca sutele de alte orașe mici și mohorâte din Rusia, nu este atât de fotogenic. Mai mult, localnicii de aici nu sunt obișnuiți cu fotografii și, prin urmare, s-ar putea să nu le placă fotografia.

”Trebuie să mă plimb mult înainte de a captura ceva. Chiar și mersul pe jos timp de câteva ore la -40 de grade nu garantează obținerea fotografiei. Când ies cu camera mea, încerc să văd orașul prin ochii unui străin. Este un lucru greu de realizat în orașul tău natal, unde știi fiecare colț.

La început făceam fotografii cu scopul de a-mi face prieteni pe Instagram. După ce am ajuns la 1000 de adepți am început să lucrez mai mult la perfecționarea meșteșugului meu.”, povestește rusul.

În Yakutsk frigul este crud și nemilos. În principal, nu este bine să locuiți într-un loc ca acesta. Orașul Yakutsk, capitala vastei regiuni siberiene se întinde pe 122 km pătrați. Zona este cunoscută sub numele de Republica Sakha. Orașul Yakutsk este identificat pe scară largă ca fiind cel mai rece oraș din lume.

”Niciun alt loc de pe Pământ nu experimentează această temperatură extremă”, spun cei care au ajuns acolo Deși temperaturile din timpul verii scurte pot depăși 29 de grade, iarna temperaturile scad în mod regulat la -40 de grade celsius. Cea mai mică înregistrată vreodată a fost de –63 de grade celsius.

The post Cum arată viața la -50 de grade, de fapt. Prin ce chin trec acești oameni pentru a supraviețui FOTO appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă