Cum arată tabloul turneului feminin de handbal la Jocurile Olimpice. România nu se află printre cele 11 puteri de pe Bătrânul Continent care vor avea cel puțin o reprezentativă la Tokyo

1 lună in urmă 3

Tabloul turneului feminin de handbal la Jocurile Olimpice de la Tokyo este complet. La sfârșitul săptămânii trecute s-au ocupat și ultimele 6 locuri, toate cu reprezentante ale Europei.

România a ratat prezența la turneul preolimpic, după rezultatele de la Podgorica: 24-29 cu Norvegia și 28-25 cu Muntenegru.

11 națiuni din Europa ajung la Jocurile Olimpice în cele două turnee de handbal, feminin și masculin.

Cum arată tabloul turneului feminin de handbal la Jocurile Olimpice

Tabloul turneului feminin de handbal la Jocurile Olimpice este acum complet, după ce ultima fază a calificărilor s-a încheiat. La sfârșitul săptămânii trecute s-au disputat trei turnee preolimpice.

Cel mai echilibrat a fost fără doar și poate cel la Podgorica, unde au jucat România, Norvegia și Muntenegru. Toate cele trei națiuni au obținut câte o victorie, tricolorele ratând calificarea din cauza golaverajului negativ. După înfrângerea cu Norvegia cu 29-24, selecționata condusă de Adrian Vasile avea nevoie de o victorie la 5 goluri diferență cu Muntenegru. La final a fost un succes doar la 3 goluri diferență, 28-25, insuficient pentru calificare.

tabloul turneului feminin de handbal Jucătoarele echipei naționale au fost dărâmate după ce au ratat prezența la Jocurile Olimpice. © FOTO: Sorin Pană/Sport Pictures

În celelalte două turnee lucrurile au fost mult mai clare. La Gyor, Rusia și Ungaria au obținut calificarea încă după primele două zile. Ambele au învins Serbia: Rusia cu 29-24, Ungaria cu 31-23. Kazakhstan nu a contat în această luptă. La Lliria, Spania și Suedia s-au calificat la braț, după ce au remizat 28-28, apoi au surclasat Argentina: ibericele cu 31-16, iar nordicele cu 34-21.

Așadar, Europa va avea opt reprezentante la Jocurile Olimpice de vară la feminin: Dar iară cum arată tabloul:

Europa: Franța, Olanda, Spania, Suedia, Ungaria, Rusia, Muntenegru și Norvegia Asia: Japonia, Coreea de Sud America de Sud: Brazilia Africa: Angola

Între timp, IHF a anunțat deja și urnele valorice:

Urna 1: Olanda, Spania

Urna 2: Rusia, Muntenegru

Urna 3: Norvegia, Ungaria

Urna 4: Suedia, Japonia

Urna 5: Franța, Coreea de Sud

Urna 6: Angola, Brazilia

Danemarca și Germania s-au „scos” cu reprezentative în turneul masculin

Danemarca și Germania au ratat prezența în turneul feminin, dar și-au apărat reputația de „mari puteri” prin faptul că s-au calificat în turneul olimpic masculin. A 11-a națiune din Europa care s-a calificat la Jocurile Olimpice este Portugalia.

Spania, Norvegia, Franța și Suedia sunt cele patru națiuni care merg la Tokyo cu două reprezentative.

România nu se regăsește printre cele 11 puteri de pe Bătrânul Continent. care vor avea cel puțin o reprezentativă la Tokyo. O mică parte dintre motivele pentru care România a ratat șansa de a fi printre cei mari pot fi citite aici.

The post Cum arată tabloul turneului feminin de handbal la Jocurile Olimpice. România nu se află printre cele 11 puteri de pe Bătrânul Continent care vor avea cel puțin o reprezentativă la Tokyo appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă