Cum arată proiectul de rectificare bugetară. Ministerul care primește cei mai mulți bani

2 luni in urmă 26

Ministerul Finanţelor Publice a publicat, vineri seară, 13 august, proiectul de ordonanţă privind rectificarea bugetară, ce prevede suplimentări de sume la Ministerele Sănătăţii, Finanţelor, Dezvoltării.

"Veniturile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 15.523,2 milioane lei, cheltuielile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 18.747,6 milioane lei, iar deficitul bugetului general consolidat în termeni cash se majorează cu suma de 3.224,5 milioane lei", se arată în proiectul publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Conform documentului, Ministerul Sănătăţii este cel care primeşte cea mai mare sumă, respectiv 3.721,3 milioane lei, din care 1.910,0 milioane lei pentru achiziţia de vaccinuri anti COVID-19 (500 milioane lei), implementarea măsurilor de stimulare a vaccinării anti COVID-19 (50 milioane lei), medicamente, derularea programelor naţionale de sănătate, cheltuieli de personal şi 1.811,3 milioane lei transferuri pentru echilibrarea bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

De asemenea, se propune suplimentarea cu 425,0 milioane lei a cheltuielilor din venituri proprii ale Ministerului Sănătăţii pentru finanţarea activităţilor privind aprobarea substanţelor active ale produselor biocide şi autorizarea produselor biocide concomitent cu majorarea veniturilor proprii care se constituie din tarifele încasate-

Ministerul Finanţelor – Acţiuni Generale ar urma să beneficieze de o suplimentare bugetară de 3.002,0 milioane lei, din care: +15 milioane lei Subvenţii, +800 milioane lei Fond de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, +600 milioane lei Contribuţia României la bugetul UE, 600 milioane lei transferuri către întreprinderi în cadrul schemelor de ajutor de stat, -12,9 milioane lei Fond de premiere pentru Loteria bonurilor fiscale şi +1.000 milioane lei Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 pentru asigurarea sumelor necesare refinanţării proiectelor pentru beneficiari şi/sau continuării finanţării proiectelor în cazul indisponibilităţii temporare a fondurilor europene.


Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei beneficiază de asemenea de o rectificare pozitivă, de 2.244,0 milioane lei.

Propunerea de rectificare a avut în vedere execuţia cheltuielilor pe primele 6 luni ale anului şi necesarul de finanţare până la finele anului. Se propune asigurarea sumei de 2.000,0 milioane pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală, a sumei de 100,0 milioane lei pentru Programului naţional de construcţii de interes public sau social derulat de Compania Naţională de Investiţii şi a sumei de 144,0 milioane lei pentru Programul de economisire şi creditare în sistem colectiv conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006.

Citeste si:

Liderii coaliției de guvernare s-au înțeles în privința rectificării bugetare. 3 miliarde de lei urmează să fie împărțiți administrațiilor locale

Suma colosală plătită pe salarii de către PSG. Încalcă sau nu francezii fair-play-ul financiar impus de UEFA?

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă