Cum arată pantofii ”Satan”, care conțin sânge uman. Au fost lansați de un rapper

2 săptămâni in urmă 9

Rapperul american Lil Nas X a lansat recent un model controversat de pantofi sport, denumit ”Satan”, informează CNN.

Aceștia au variante în culorile roșu și negru și sunt dotați cu o pentagramă din bronz, iar în componență mai au o cruce inversată și o picătură de sânge uman, mai arată sursa citată.

Cum arată pantofii ”Satan”, care conțin sânge uman. Au fost lansați de un rapperFOTO: satan.shoes

Modelul a rezultat prin modificarea celebrilor Nike Air Max 97, de către colectivul de artă MSCHF din New York.

NIKE: ”Nu avem nici o legătură”

Gigantul producător de echipament sportiv s-a distanțat însă de această inițiativă.

”Nu avem o relație cu Lil Nas sau MSCHF. Nu am proiectat sau lansat acești pantofi și nu îi susținem”, au transmis cei de la Nike într-un e-mail către CNN.

Seria de pantofi a fost lansată într-o ediție limitată, de 666 de perechi. Talpa cu bule de aer a fiecărui pantof conține 60 de mililitri de cerneală roșie și ”o picătură” de sânge uman, potrivit MSCHF.

Fiecare pereche are un preț de 1.018 dolari, cifra făcând trimitere la pasajul biblic Luca 10:18, care spune: ”L-am văzut pe Satana căzând ca un fulger din ceruri”. Un purtător de cuvânt al MSCHF a spus că sângele a fost furnizat de membrii colectivului de artă, adăugând: ”Ne place să ne sacrificăm pentru arta noastră”.

Indignare pe internet: pantofii sunt ”malefici”

Pantofii au stârnit indignare pe internet și au atras critici din partea unor personalități politice și religioase. Pastorul Mark Burns a descris pe Tweeter adidașii ca fiind ”malefici” și ”erezii”. În schimb, unii fani ai rapperului îi susțin și și-au exprimat dorința de a avea o pereche.

Ca răspuns, rapperul, pe numele adevărat Montero Lamar Hill, a postat pe canalul său de Youtube un videoclip intitulat „Lil Nas X își cere scuze pentru Satan Shoe”, care are deja aproape 2,6 milioane de vizualizări. Scena de început, în care acesta pare să-și ceară scuze, se continuă însă cu noua sa piesă «Montero (Call Me By Your Name)» în care rapperul dansează provocator cu un personaj costumat în diavol. La final, îi rupe gâtul diavolului și îi fură coarnele.

”Jesus Shoes” – care conțin ”apă sfințită”, lansați în 2019

Cei de la MSCHF sunt cunoscuți pentru proiectele lor controversate. În 2019, ei au lansat ediția limitată ”Jesus Shoes” – realizată tot din Nike Air Max 97, care avea un crucifix de oțel și ”apă sfințită” din râul Iordan. Cu altă ocazie, ei au vândut un laptop pe care erau instalați cei mai periculoși viruși informatici din lume, pentru 1,3 milioane de dolari.

În februarie, grupul a distrus patru genți Hermès Birkin, pentru a crea o colecție de sandale, vândute la prețuri cuprinse între 34.000 și 76.000 de dolari.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă