Cum arată o pădure din România după „freezing rain”

3 săptămâni in urmă 16

Meteorologii au emis în ultimele zile mai multe avertizări de ploaie și polei. Temperaturile apropiate de limita de îngheț, precipitațiile și vântul aspru au favorizat apariția fenomenului „freezing rain” (ploaie înghețată).

Dacă în orașe ploaia înghețată creează haos în trafic și disconfort major pentru oameni, în inima naturii - în pădure - oferă imagini feerice.

Fotografiile din galeria alăturată au fost surprinse de angajații de la Romsilva Ocolul Silvic Sturzeni, din cadrul Direcției Silvice Dâmbovița.

Freezing Rain într-o pădure din Dâmbovița FOTO: Romsilva

Îmaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Romsilva, alături de mesajul:

Natura în ipostaze de ”prizonieră” a fenomenului freezing rain (ploaia înghețată) ce pare ca a transformat totul într-un regat de gheață. Imaginile au fost realizate de colegii noștri de la Romsilva Ocolul Silvic Sturzeni din cadrul Direcției Silvice Dâmbovița.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare de păduri, cele de stat, iar acestea reprezintă circa 48% din totalul pădurilor țării, restul fiind în alte forme de proprietate și administrate de ocoale silvice private.

80% din pădurile de stat administrate de Romsilva dețin certificarea internațională a managementului forestier, care garantează că sunt administrate sustenabil.

Editor : D.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă